ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚριθαράκι με σουπιές, με το μελάνι τουςΚριθαράκι με σουπιές, με το μελάνι τους
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κριθαρότο με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα, αρχικά σοτάρουμε, σε μια μεσαίου μεγέθους βαθιά κατσαρόλα στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό, ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα, όπως κάνουμε με το ριζότο, μέχρι το κριθαράκι να βράσει και να χυλώσει. Αν το θέλουμε πιο βρασμένο, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθεί.
  5. Στο τέλος, ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
  6. Μοιράζουμε το χυλωμένο κριθαράκι σε βαθιά πιάτα και σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα.
  7. Προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
  8. Σερβίρουμε, το κριθαρότο με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα, αμεσότατα.

Μυστικά

Ένα εύκολο και χορταστικό πιάτο που θα μπορούσε να παίξει και το ρόλο του πρώτου πιάτου σε ένα γιορτινό μενού.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών