10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρεμώδης σούπα με κατεψυγμένο σπανάκι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι και ανακατεύουμε.
- Έπειτα, προσθέτουμε την πατάτα, το καυτό νερό και αλάτι.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Αδειάζουμε το όλον στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε δόσεις και πολτοποιούμε.
- Σερβίρουμε, την κρεμώδης σούπα με σπανάκι, στα πιάτα με 1 κουτ. σούπας γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 82.