Η γεύση του ενισχύεται ιδιαίτερα με τις ελιές. Η σεφ προτιμά τις δαμασκηνοελιές για την μπαμπάτσικη σάρκα τους, εσείς όμως χρησιμοποιήστε ελιές της αρεσκείας σας.
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Πιλάφι με μελιτζάνες και φέτα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
- Ρίχνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το κρασί, τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.