5'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για τα αυγά μάτια με κρεμμύδια και πιπεριές, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα χωρίς να προσθέσουμε λάδι (θα βγάλουν αυτά το δικό τους λίπος) για 4-5', ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Ύστερα, τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε πρώτα τις πιπεριές για περίπου 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Με μια σπάτουλα τις σπρώχνουμε προς τις άκρες του τηγανιού και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε επίσης σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν κάπως.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα αυγά, ρίχνουμε και τη φέτα, περιμένουμε περίπου 1 λεπτό, να αρχίσει να λιώνει, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε στα πιάτα.
- Συνοδεύουμε με: σαλάτα εποχής και ψωμί ή παξιμάδια.