ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτοματοσαλάτα με κρίταμο και ψητό κολοκύθιΝτοματοσαλάτα με κρίταμο και ψητό κολοκύθι
15' προετοιμασία
25' ψήσιμο
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ντοματοσαλάτα με βασιλικό, παρμεζάνα και κρουτόν, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
  2. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κύβους του ψωμιού.
  3. Προσθέτουμε 60 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Απλώνουμε τους κύβους σε μια μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  5. Μετά το ψήσιμο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να «στεγνώσουν» και να κρυώσουν.
  6. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά (ντοματάκια, αγγουράκια, πιπεριές, ελιές, κάππαρη, βασιλικός, λάδι, ξίδι, αλατοπίπερο και τα κρουτόν).
  7. Αφήνουμε τη σαλάτα να «σταθεί» για 20 λεπτά προτού τη σερβίρουμε. Με αυτόν τον τρόπο οι γεύσεις και τα αρώματα αναμειγνύονται καλύτερα και η σαλάτα γίνεται πιο ζουμερή.
  8. Γαρνίρουμε, τη ντοματοσαλάτα με βασιλικό, παρμεζάνα και κρουτόν, με φλούδες παρμεζάνας.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών