ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛυθρίνια στη λαδόκολλα με δεντρολίβανοΛυθρίνια στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο
10' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Για το πανάρισμα

Για την κρέμα με σέσκουλα

Διαδικασία

Ψάρι

  1. Για να φτιάξουμε το φιλέτο ψαριού παναρισμένο σε μπίρα και πετιμέζι και κρέμα με σέσκουλα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπολ με το σύρμα το αλεύρι, τη ξηρή μαγιά, το πετιμέζι, τη μπίρα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 2 ώρες, να φουσκώσει.
  2. Ρίχνουμε τόσο λάδι σε μια κατσαρόλα ώστε να καλύψουμε τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.

Για τη σάλτσα

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα σέσκουλα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για 8-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  2. Τα αδειάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με το λάδι τους και τα πολτοποιούμε με τον χυμό από το λεμόνι, τον άνηθο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 5 εκ.), και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
  4. Τα βουτάμε στον χυλό που ετοιμάσαμε ή τα αλευρώνουμε αν το μείγμα δεν είναι χυλός, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό και τα τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια και σερβίρουμε.

Το τηγάνι θέλει οξύτητα για να ισορροπήσει τη λιπαρότητά του. Λευκά κρασιά με κοφτερό χαρακτήρα λοιπόν, πολύ ξηρά και λεμονάτα. Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Sauvignon blanc, Ροδίτης.

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών