45'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Σκαντζόχοιρος
Γλάσο
Διαδικασία
Για τον σκαντζόχοιρο
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα το κονιάκ και το μέλι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα εναλλάξ με τα αμύγδαλα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, ενσωματώνουμε τα μπισκότα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας μας.
- Αδειάζουμε πάνω της το μείγμα και του δίνουμε με τα χέρια μας σχήμα σκαντζόχοιρου.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει.
Για το γλάσο
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε το γάλα φροντίζοντας να το αποσύρουμε λίγο πριν πάει να πάρει βράση.
- Αδειάζουμε το γάλα μέσα στην κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα ώστε να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα.
Συναρμολόγηση
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω στον σκατζόχοιρο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Φροντίζουμε να τον καλύψουμε εξολοκλήρου.
- Φτιάχνουμε τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου βυθίζοντας αμύγδαλο φιλέ σε όλο του το σώμα.
- Για τα μάτια του χρησιμοποιούμε καραμελάκια όπως και για τη μύτη του.