ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανόπιτα με γιαούρτι
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 15 τμχ

Διαδικασία

  1. Ζυμώνουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με λίγο αλάτι, τα αυγά και το γάλα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαστικό ζυμάρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί από τη ζύμη.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μέρη και τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες.
  5. Ανοίγουμε κάθε φύλλο σε δίσκο διαμέτρου 10-12 εκ. και πάχους 3 χλστ.
  6. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε μία μία τις τηγανόπιτες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  8. Τις πασπαλίζουμε με τριμμένο μελίχλωρο ή με θρυμματισμένο καλαθάκι και, αν θέλουμε, τις περιχύνουμε με μέλι.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών