15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα σπαγγέτι με μανιτάρια και ανθότυρο σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα ώστε να τα καθαρίσουμε από χώματα.
- Δεν πλένουμε τα μανιτάρια διότι μουσκεύουν και μετά δεν μαγειρεύονται σωστά.
- Αφαιρούμε τη βάση από τα «ποδαράκια» τους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βράζουμε τα σπαγκέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για 2 – 3 λεπτά λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες στη συσκευασία τους.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια δεύτερη φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά ώστε να πιουν όσο γίνεται τα υγρά που θα βγάλουν, για 2 – 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά μαζί με τα μανιτάρια μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Βάζουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ, παίρνουμε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και τα «δουλεύουμε» με το σύρμα ώστε να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα, την οποία ρίχνουμε στο σκεύος με τα μανιτάρια.
- Με μια τσιμπίδα ή πιρούνα πιάνουμε τα ζυμαρικά που βράζουν και τα μεταφέρουμε στο σκεύος με τα μανιτάρια και τα τυριά.
- Μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά ώστε να ολοκληρωθεί το βράσιμό τους και να κολλήσει η σάλτσα πάνω τους.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τρίβονυας φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε κάθε μερίδα.
Μυστικά
Δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά ποτέ κάτω από τρεχούμενο νερό, γιατί χάνουμε ποσότητα από το άμυλό τους και δεν κολλάει καλά η σάλτσα επάνω τους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 22.