ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγοφέτες με τσουρέκιΑυγοφέτες με τσουρέκι
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σιροπιαστό γλυκό φούρνου με μπαγιάτικο τσουρέκι, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Μόλις αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 3 - 4 λεπτά το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, στον αέρα.
  4. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το τσουρέκι σε ένα στρογγυλό πυρέξ, όχι σε ψίχουλα, αλλά σε πιο μεγάλα κομμάτια.
  5. Ψήνουμε το τσουρέκι για 15 λεπτά.
  6. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το περιχύνουμε παντού με το σιρόπι. Δεν πρέπει να μουλιάσει, ίσα-ίσα να βραχεί. Αν, δηλαδή, το τσουρέκι μας είναι μικρό, ρίχνουμε λιγότερο σιρόπι.
  7. Σκορπίζουμε από πάνω τις σταφίδες να πάνε παντού.
  8. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και την αδειάζουμε πάνω από το σιροπιασμένο τσουρέκι.
  9. Σουρώνουμε το γλυκό κουταλιού ώστε να μην έχει σιρόπι, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε από πάνω.
  10. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Μυστικά

Μπορούμε να παραλείψουμε τις σταφίδες αν δεν μας αρέσουν και αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς. Αντί για κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια, μπορούμε να φτιάξουμε με άλλες γεύσεις και να τις γαρνίρουμε αναλόγως.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών