15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ριζότο με κολοκύθα, κουνουπίδι και μετσοβόνε σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1.500 ml νερό μαζί με το φασκόμηλο και το διατηρούμε ζεστό.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την κολοκύθα, το κουνουπίδι και το αλλαντικό για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε 1-2 κουτάλες από το καυτό νερό και αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι όλο το υγρό να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το καυτό νερό σε δόσεις, ρίχνοντας κάθε δόση όταν η προηγούμενη έχει απορροφηθεί.
- Η όλη διαδικασία διαρκεί 16-18 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, το θυμάρι, το ξύσμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για 2 λεπτά, μέχρι να μισολιώσει το τυρί.
Cardonnay
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.