20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τις πατάτες ογκρατέν με Σαν Μιχάλη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Σε ένα μέτριο ταψί, περίπου 25x35 εκ., στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σκορπίζουμε το σκόρδο,το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Περιχύνουμε με το ζωμό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε την κρέμα,το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
  5. Βγάζουμε για λίγο τις πατάτες από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα της κρέμας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να να πιουν οι πατάτες τα υγρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Ένα όχι ιδιαίτερα παλαιωμένο Ξινόμαυρο είτε με βαρελάτο Chardonnay, αλλά και Νυχτέρι ή κάποιο άλλο παλαιωμένο Ασύρτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών