25'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πένες από κόκκινες φακές, με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια και βασιλικό, αρχικά ζεσταίνουμε, σε φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες.
- Ανακατεύουμε τις πένες από κόκκινες φακές, με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια και βασιλικό και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.