ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναγιώτης Σιαφάκας στην κουζίνα του Artisanal

Ο Παναγιώτης Σιαφάκας παίρνει από τον επόμενο μήνα το τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου της Κηφισιάς, στρέφοντάς την προς μια κατεύθυνση οικογενειακή ελληνική.

10.10.2023
Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς
μπλατσάρα ή μπατσαριά ή μπλατσόπιτα

Το Artisanal το έχουμε συνδέσει, είναι η αλήθεια, με τον Δημήτρη Δημητριάδη. Ανέλαβε την κουζίνα λίγο καιρό αφότου το εστιατόριο πρωτοάνοιξε τις πόρτες του και στα εννιά χρόνια που πέρασαν μας τράταρε ένα χορταστικό σερί σύγχρονων ελληνικών πιάτων. Η νεωτεριστική κουζίνα του, νόστιμη κι ενδιαφέρουσα, κέρδισε το κοινό και απέσπασε διάφορες διακρίσεις. «Κάναμε μεγάλη επιτυχία. Τον θεωρώ από τους σπουδαιότερους σεφ στον ελλαδικό χώρο», λέει o Φώτης Σεργουλόπουλος, μιλώντας για μια πολύ γόνιμη συνεργασία. Τώρα αυτός ο κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας άλλος. Τα ηνία αναλαμβάνει από τον Νοέμβριο ο Παναγιώτης Σιαφάκας, από τα χέρια του οποίου έχουμε φάει στο Φolk στα Γιάννενα αλλά και σε διάφορα υπαίθρια μαγειρέματα της μετακινούμενης ομάδας των Nomade et Sauvage, φέρνοντας μια διαφορετική αφηγηματική, ένα άλλο στόρι. «Είναι από τους ανθρώπους που αναδεικνύουν τα υλικά τους», σημειώνει ο ιδιοκτήτης του κηφισιώτικου εστιατορίου και μπαρ και συμπληρώνει ότι το νέο μενού, το οποίο θα κινείται στο τερέν μιας οικογενειακής ελληνικής κουζίνας, μπολιασμένης και με τα βιώματα του σεφ, θα αλλάζει συχνά, ανάλογα με το τι θα βρίσκουν στην αγορά.

Μια οικογενειακή ελληνική κουζίνα θα δοκιμάσουμε σε λίγο καιρό στο Artisanal

H orangerie του κηφισιώτικου εστιατορίου

Ο Γιαννιώτης σεφ Παναγιώτης Σιαφάκας/ φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚυψέλη: 17 στάσεις στην κουλ γειτονιά της ΑθήναςΚυψέλη: 17 στάσεις στην κουλ γειτονιά της ΑθήναςΡωτάω και τον καινούργιο σεφ για το τι θα τρώμε στο αρχοντικό της οδού Ζηρίνη από τον ερχόμενο μήνα. Το μενού που θα υπογράφει είναι υπό διαμόρφωση ακόμη, αλλά φανερώνει μερικά από τα πιάτα που θα παρουσιάσει, τα οποία δίνουν μια ιδέα για το ύφος που θα ακολουθήσει: παντζάρι με φασόλια και γαλοτύρι, πέστροφα με πρόβειο βούτυρο και χόρτα, πιλάφι με χοντρό και λεμόνι, όπως κι ένα ρυζόγαλο με καμένη μαύρη ζάχαρη, σαν κρεμ μπριλέ… Έχει ήδη κάποιους σταθερούς προμηθευτές για τη μαναβική, τα κρέατα, τα ψάρια, τα τυριά, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με τους οποίους συνεργάζεται για τα νομαδικά γεύματα των Nomade et Sauvage και αναζητά κάποια επιπλέον προϊόντα. Σκέφτεται να πάρει μια-δυο μασίνες και είναι υπό συζήτηση κάποια ψησίματα στον κήπο –τον έχουμε δει πολλές φορές πάνω από τις φλόγες, σε ψησταριές και χειροποίητους φούρνους, άλλωστε– αλλά αυτό είναι κάτι που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο καλοκαίρι. Το άλλο που μου λέει είναι ότι έχει κατά νου και μια σειρά από events σε στιλ four hands με φίλους μάγειρες. Αναμένουμε λοιπόν.

Artisanal Lounge and Gardens Ζηρίνη 2, Κηφισιά, T/210-80.86.111

Εστιατόρια

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Κηφισιά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών