ΕΞΟΔΟΣ

Τα οικονομικά της παραλιακής: 10+1 μαγαζιά για φαΐ μετά το μπάνιο

Ταβέρνες και προσιτά εστιατόρια που μας χορταίνουν μετά τις βουτιές στις θάλασσες της Αττικής.

01.07.2022| Updated: 04.07.2022
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Τα οικονομικά της παραλιακής: 10+1 μαγαζιά για φαΐ μετά το μπάνιο

Στο «μπαλκόνι» της Αντιγόνης

Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

Το στόρι έχει ως εξής: η κυρα-Aντιγόνη, είχε πρόβατα, κότες, το μποστανάκι της με τα ζαρζαβατικά, είχε και πάρε-δώσε με τις τράτες της περιοχής κι από το 1979 σε ένα παραγκάκι στο 55,5 χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου σέρβιρε ό,τι έφτιαχνε, από μπακαλιάρο σκορδαλιά μέχρι δικό της γιαούρτι – από ό,τι έχω ακούσει, μερικοί φεύγοντας αγόραζαν και μερικά αυγά για το σπίτι. Όταν κάποια στιγμή, το 2004, έχοντας κλείσει είκοσι χρόνια και βάλε στο ίδιο πόστο, χρειάστηκε να μετακομίσει, ανέβηκε πιο ψηλά. Στη στρωμένη με χαλικάκι αυλή-βεράντα οι ασβεστωμένες μουριές και το στέγαστρο προστατεύουν τα τραπέζια από την κάψα του μεσημεριού, τα λαμπιόνια φωτίζουν γλυκά τα βράδια και τα ηχεία παίζουν λαϊκά άλλων εποχών. Η ίδια δεν μαγειρεύει πια. Αλλά την παραγγελία την παίρνει ο Κωνσταντίνος, ο εγγονός της.

Σ’ αυτή την απλή, τίμια, παλαιάς κοπής ταβέρνα μπορείς να καθίσεις από το μεσημέρι, αν χορτάσεις βουτιές, μπορείς να έρθεις πιο αργά, αν ξεγελάσεις λίγο την πείνα σου στο ενδιάμεσο – αυτό είναι το ωραίο με το καλοκαίρι άλλωστε, καθένας έχει το τέμπο του. Τα κρέατα τα παίρνουν από χασάπηδες της περιοχής, τα ψάρια και θαλασσινά τα βγάζει το καΐκι ενός θείου. Πέρα από τα μυρωδάτα μπαρμπούνια, που είναι ελαφροτηγανισμένα, με τη χαρακτηριστική τους γλύκα στο φουλ, έχουν και αθερίνα, σαρδέλα ψητή, θράψαλα, γλώσσες και φαγκριά. Τα βλήτα είναι λίγο παραβρασμένα, τα τηγανητά κολοκυθάκια όμως είναι τραγανούτσικα, κρατάνε στο δόντι, κρατάνε και την υγρασία τους, το τηγανόψωμο και τα λεπτοκομμένα παϊδάκια προβατίνας νόστιμα. Α.Σ.

Μακροδημητραίων, Θυμάρι, Τ/22910-37.503. Καθημερινά: 13.00-00.00. Γύρω στα 20-25 ευρώ/άτομο.

 

Μια Μαρίδα για το καλοκαίρι

Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

Ξεκίνησε το 1930, ως στέκι κυνηγών – ένας καφενές με κανένα τηγανητό αυγό για μεζέ- και με τα χρόνια έγινε ένα αξιοπρεπέστατο οικογενειακό ψαροεστιατόριο με μπαλκονάκι που βλέπει θάλασσα. Πατάτες τηγανητές σαν σπιτίσιες, φρέσκο, άψογα τηγανισμένο καλαμαράκι όλο γλύκα, μαρίδα τηγανητή είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που χορταίνουν τις πείνες μετά το κολύμπι. Δοκιμάστε και τα μαραθοπιτάκια που φτιάχνουν οι ίδιοι από την αρχή, όπως και τα μυζηθροπιτάκια. Τον χειμώνα κάνουν και τη δική τους λακέρδα, ενώ τώρα το καλοκαίρι το μενού έχει γαύρο που μαρινάρουν ωραία και ελαφριά. Τα αλείμματα τους θέλουν λίγη παραπάνω δουλειά. Στα συν και το ευγενέστατο προσωπικό. Γ.Π.

Παραλιακή οδός Αθηνών-Σουνίου, Λεγραινά, Τ/22920-51.221, Καθημερινά: 11:30-23:00, Κόστος: περίπου 20 ευρώ/άτομο.

Παραλία Παλαιάς Φώκαιας/ Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Το τηγανητό καλαμαράκι στη Μαρίδα/ Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

 

Napul’è: Βουτιά στα μακαρόνια και την πίτσα

Φωτο: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτο: Άγγελος Γιωτόπουλος

Μια πίτσα και μια γαβάθα μακαρόνια. Με αυτά στο μυαλό μπορεί να παραλείψεις εκείνη τη τελευταία βουτιά για να φτάσεις πιο γρήγορα στο Napul’è της σεφ Μάγκυς Ταμπακάκη. Στο κομψό αλλά κάζουαλ, φιλόξενο ιταλικό θα βρεις χειροποίητες πάστες, πίτσα με φανταστικό ζυμάρι και παραδοσιακά πιάτα των γειτόνων μας που αποδίδονται με ποιοτικά υλικά και καλές τεχνικές. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια θα λέγαμε την πίτσα Marinara και αυτή με το πέστο φιστικιού, την πάστα με ντοματίνια από τον Βεζούβιο και την τηγανητή μπουράτα- μια λεπτή τραγανή κρούστα που συγκρατεί όπως όπως την κρέμα. Από το καλοκαιρινό μενού ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τα λινγκουίνι Amalfi με κατσικίσιο τυρί και λεμόνι όπως και τα νιόκι ρικότας. Τα τελευταία δεν έχουν καθόλου πατάτα, γι’ αυτό και δεν βράζονται αλλά καραμελώνουν ελαφρά στο τηγάνι με βούτυρο πριν σερβιριστούν με κρέμα ντομάτας, τηγανητή μελιτζάνα και φρέσκο βασιλικό. Το έχουν πολύ και με τα γλυκά οπότε, όποιος τα καταφέρει ας κρατήσει χώρο. Γ.Π.

Βασ. Κωνσταντίνου 43, Βάρη, Τ/210-96.55.815, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή: 18:30-23:00, Πέμπτη και Σάββατο: 14:30-23:00, Κυριακή: 14:00-22:00, Δευτέρα κλειστά. Τιμές: 25 ευρώ/άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτο Αγκίστρι της Θηρασιάς βλέπεις μια άλλη Σαντορίνη που πίστευες χαμένηΣτο Αγκίστρι της Θηρασιάς βλέπεις μια άλλη Σαντορίνη που πίστευες χαμένη

Γαλήνη: Πάνω στο κύμα

Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

Τραπέζια πάνω στη θάλασσα, ηλιοβασίλεμα, μπιρίτσα και φρέσκο ψαράκι, τι άλλο να ζητήσει κανείς μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μετά από το μπάνιο στην Αθήνα; Στη Γαλήνη πηγαίνουμε μετά την παραλία ή όταν η ζωή στο κέντρο της πόλης μας φαίνεται ανυπόφορη. Μπαίνουμε στο αμάξι και οδηγούμε μέχρι την Παλαιά Φώκαια, εκεί συναντάμε ένα σωρό ταβερνάκια στη σειρά μπροστά στη θάλασσα αλλά προτιμάμε το τελευταίο, το ακριανό που είναι το Γαλήνη. Το σέρβις είναι άψογο, οι ιδιοκτήτες φιλικοί και προσιτοί, οι παραγγελίες έρχονται γρήγορα στο τραπέζι, οι μερίδες είναι χορταστικές και οι τιμές ικανοποιητικές. Το φαγητό δεν είναι εξαιρετικό, αλλά είναι τίμιο, προτιμάμε το φρέσκο ψαράκι, χωριάτικη σαλάτα ή βραστά λαχανικά με τσίπουρο ή παγωμένη μπίρα. Μ.Π.

Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου 16, Παλαιά Φώκαια, Κόστος: Περίπου 20€/άτομο (αν επιλέξετε μεγάλα ψάρια, ο λογαριασμός θα διαμορφωθεί ανάλογα), Τ/22910-38.273, Καθημερινά: 10.00-00.00.

 

Λουιζίδης: Μαγειρευτά με ιστορία

Φωτο: Μιχάλης Παππάς
Φωτο: Μιχάλης Παππάς

Εξήντα χρόνια μετράει στην ίδια θέση ο Λουιζίδης. Όταν η κυρία Αθηνά πρωτοάνοιξε το μαγαζί εξυπηρετούσε τους εργάτες που έχτιζαν τη, ακόμη ψαροχώρι τότε, Βουλιαγμένη. Σήμερα την κουζίνα έχει αναλάβει ο εγγονός της και ο Λουιζίδης παρότι έχει όψη νεο-ταβέρνας συνεχίζει να προσφέρει μπόλικα κλασικά πιάτα, από τον μουσακά χωρίς πατάτα αλλά με δύο «ορόφους» μελιτζάνας και τυριού (signature συνταγή της κυρίας Αθηνάς) μέχρι τις ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και τα λαδερά. Καθισμένοι στην υπερυψωμένη βεράντα με θέα την πράσινη πλατεία και στο βάθος τη θάλασσα μπορείτε να κινηθείτε είτε στα μαγειρευτά είτε στα ψαρικά, όπως τα καλοτηγανισμένα μπαρμπούνια. Συχνά υπάρχουν διαθέσιμα και μεγαλύτερα, ακριβότερα φρέσκα ψάρια όπως στείρα, ροφός ή σφυρίδα. Γ.Π.

Ερμού 2, Βουλιαγμένη, Τ/210-89.60.591, Κόστος: Περίπου 25€/άτομο (αν επιλέξετε μεγάλα ψάρια, ο λογαριασμός θα διαμορφωθεί ανάλογα με την παραγγελία).

Μετά το μπάνιο που θα φάμε; / Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε καλό σουβλάκι στα Νότια ΠροάστιαΠού τρώμε καλό σουβλάκι στα Νότια Προάστια

Θεόδωρος και Ελένη «Το Μικρό»

Φωτο: Σοφία Παπαστρατή

Φωτο: Σοφία Παπαστρατή
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

Η αγαπημένη ψαροταβέρνα των Λεγραινών, που προτιμούν να συνδυάζουν οι Αθηναίοι με το μπάνιο τους στο Σούνιο, απέκτησε αδελφάκι. Η νέα ψαροταβέρνα βρίσκεται λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο και ονομάζεται «Το μικρό». Τα διάσπαρτα τραπέζια κάτω από τους ευκάλυπτους, με τα στρωμένα άσπρα τραπεζομάντιλα, δημιουργούν καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και χαλαρή διάθεση. Στο «Μικρό» σερβίρουν κάποια από τα πιάτα του μενού του «Θεόδωρος και Έλένη», όπως τις παναρισμένες γαρίδες με σουσάμι, και αρκετά καινούργια. Οι γαρίδες με τσιγαρισμένη, σκορδάτη αλμύρα, καπνιστή πάπρικα, τραχούρι και χυμό λάιμ, τα αχνιστά κυδώνια σε ζωμό μπακαλιάρου και θρούμπι και η καραβιδομακαρονάδα είναι τα πιο νόστιμα πιάτα τους. Μ.Π.

Λεωφόρος Λεγραινών, Λεγραινά, 22920- 51.875, Κόστος: Περίπου 25€/άτομο (αν επιλέξετε μεγάλα ψάρια, ο λογαριασμός θα διαμορφωθεί ανάλογα), Δευτέρα-Κυριακή 11.00-01.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε κάτι στα γρήγορα πριν ή μετά το θερινό σινεμά στο κέντροΠού τρώμε κάτι στα γρήγορα πριν ή μετά το θερινό σινεμά στο κέντρο

Στο Απόμερο για ψαράκι

Είναι όντως απόμερο, γιατί δεν φαίνεται από τον δρόμο. Ναι μεν είναι κοντά στην παραλία Θυμάρι, αλλά πρέπει να ανηφορίσεις έναν κάθετο της παραλιακής για να το βρεις. Τα τραπέζια είναι τοποθετημένα στη σκιά κάτω από μουριές, που δημιουργούν κατάλληλη σκιά ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες. Η θέα στο Απόμερο είναι φανταστική, αλλά το φαγητό είναι αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις. Φρέσκα ψάρια και κρέατα, ικανοποιητικές μερίδες και πολύ λογικές τιμές. Φτιάχνουν και δικό τους τυρί αλλά σε μικρές ποσότητες και τελειώνει γρήγορα, αν είστε τυχεροί μπορεί να το γευτείτε. Μ.Π.

Θυμάρι 10, Παλαιά Φώκαια, 2291-03.88.55, Κόστος: Περίπου 25€/άτομο (αν επιλέξετε μεγάλα ψάρια, ο λογαριασμός θα διαμορφωθεί ανάλογα), Δευτέρα-Κυριακή 12.00-00.00.

Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

Τεφαρίκι ίσον κρέας

Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

Εντάξει, είναι λίγο πιο μακριά, πάνω στη Βάρης-Κορωπίου. Αλλά δεν είναι τόοοσο μακριά. Επιστρέφοντας από κάποια από τις σε σχετικά κοντινή ακτίνα παραλίες μπορείς να κατευθυνθείς προς αυτό το ιδιόμορφο, ξύλινο μέσα κι έξω μαγαζί που είναι κάτι ανάμεσα σε καντίνα, ταβέρνα και εστιατόριο. Είναι σπαρμένο με κάθε λογής συλλεκτικά αντικείμενα, όπως ρετρό αυτοκινητάκια και αμερικάνικες πινακίδες αυτοκινήτων, παλιές τηλεοράσεις και κασετόφωνα. Το «Τεφαρίκι» ανοίγει μπροστά σου διάφορους «δρόμους» κρεατοφαγίας. Υπάρχουν Τ-Bone από Black Angus, πικάνιες και χοιρινές σπαλομπριζόλες. Υπάρχουν και πολλά που μπορούν να κρατήσουν τον λογαριασμό πιο χαμηλό. Οι λαοφιλείς τηγανητές πατάτες «Τεφαρίκι», λόγου χάρη, που πολλοί παίρνουν για τη μέση, με κόκκινη σάλτσα, τηγανιτό αυγό και τριμμένο τυρί από πάνω, που τα ανακατεύεις όλα μαζί, τα ζουμερά μπιφτεκάκια που έρχονται πάνω σε πίτα με λεπτοκομμένο κρεμμύδι από πάνω ή το συκώτι που το μαρινάρουν και το ψήνουν έτσι ώστε να διατηρεί τους χυμούς του. Υπάρχουν προτάσεις σε κρασί, αλλά και μια κρύα μπίρα από όσες θα δεις στα ψυγεία απέναντι, σχεδόν όλες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, δεν είναι άσχημη ιδέα μετά το μπάνιο. Το μίνι τσίζκεικ που κερνάνε στο τέλος δεν λέει πολλά – η μους σοκολάτας είναι καλύτερη. Α.Σ.

Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου 193, Τ/210-66.28694. Τρίτη-Παρασκευή 14.00-00.00, Σάββατο 13.30-00.00, Κυριακή 13.30-00.00. Κόστος: 20-35 ευρώ/άτομο.

 

Στην Κυρα-Πόπη για τα παλιά και τα καινούργια

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kyra popi (@kyrapopilagonisi)

Αυτό το μαγαζί είναι καιρό στο Λαγονήσι, από το 1996. Κι είναι οικογενειακή υπόθεση. Το τιμόνι κρατάει η κυρία Πόπη, με τα υπόλοιπα μέλη της φαμίλιας να μοιράζονται διάφορα πόστα, ο σύζυγος, ο γιος, ο ανιψιός, έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Τώρα που μαζί της στην κουζίνα βρίσκεται ο σεφ Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής, από τα χέρια του οποίου έχουμε φάει σε γνωστά θαλασσινά εστιατόρια, τα κλασικά της συνυπάρχουν με πιο μοντέρνες προσθήκες στο μενού κι όσοι κάθονται στα τραπέζια της δίπλα στον δρόμο, κάτω από τις σκιερές μουριές, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα που αντλούν υλικό και από τις δύο «δεξαμενές». Τα μεγάλα ψάρια, που τα έχουν σε καλή τιμή, αξιοποιούνται σε διαφορετικές παρασκευές, που μπορείς και να τις συνδυάσεις – γίνονται καρπάτσιο ή σεβίτσε, ψητά, στο αλάτι και μαγειρευτά, με κριθαράκι. Έχουν όμως κι αρκετά μεζεδάκια, κλασικά και πιο ασυνήθιστα, που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, και  μπορούν κρατήσουν τον λογαριασμό χαμηλά. Από αφράτη, γευστική ταραμοσαλάτα ή φάβα, που μπορείς να την πάρεις σκέτη ή να τη συνοδεύσεις με χταπόδι στιφάδο που, μαγειρεμένο με μπόλικο κρεμμύδι γλυκίζει αρκετά, μέχρι ελαφρά πικάντικους χταποδοκεφτέδες ή τραγανά σκορδοπιτάκια με ψιλοκομμένη ντομάτα και γαρίδα, που την βράζουν και στη συνέχεια την ψήνουν – είναι ωραία ιδέα, την ίδια τη γαρίδα όμως, την περίμενα πιο εκφραστική. Πριν φτάσουμε στα στεγνοτηγανισμένα μπαρμπούνια, θέλαμε να δοκιμάσουμε την χορτοπίτα της κυρίας Πόπης, αλλά… ατυχήσαμε. Μας αποζημίωσε με σπιτικό ραβανί στο τέλος, λίγο πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Α.Σ.

40,5 χμ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, Τ/22910-26.388. Καθημερινά 12.30-00. Κόστος 25-30 ευρώ /άτομο (αν επιλέξετε μεγάλα ψάρια, ο λογαριασμός θα διαμορφωθεί ανάλογα με την παραγγελία)

 

Σαρδελάκι με θέα, όνομα και πράγμα

Το τιμούν τόσο από τη γειτονιά όσο και από την υπόλοιπη Αθήνα, καθώς αδιαμφισβήτητα είναι ένα μαγαζί σε θέση φιλέτο. Συνδυάζει οικονομικά τιμολογημένο φαγητό με θέα θάλασσα, και η μεγάλη σάλα του με τζαμαρία επιτρέπει θέα και στα τραπέζια των πίσω σειρών. Αν καθίσετε δε στα τραπέζια κάτω από τα παράθυρα μπορείτε να γευματίσετε βλέποντας το υδάτινο εργοτάξιο στην μαρίνα της Βουλιαγμένης, που ετοιμάζεται να γίνει μια από τις πιο σύγχρονες της Μεσογείου.  Από την άλλη πλευρά, στα δεξιά, υπάρχει ο Ναυτικός Όμιλος, το κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης και η πλαζ και κάπου ενδιάμεσα ο λόφος του Four Seasons Astir Palace Athens. Στα του φαγητού, ο κατάλογος είναι μεγάλος και τα προσφερόμενα απλά. Προτείνουμε τα μικρά ψάρια στο τηγάνι, τα καλαμαράκια, τα ψητά φιλέτα της σαρδέλας και την ποικιλία των ορεκτικών: φάβα, χωριάτικη σαλάτα, κολοκυθάκια τηγανητά, αλλά και την χταποδοσαλάτα. Διαθέτουν μεγάλη λίστα με αποστάγματα και ούζα, που ταιριάζουν γάντι με το φαγητό τους. Για περισσότερη ιδιωτικότητα, κατεβείτε είκοσι σκαλιά προς τη θάλασσα, στο χώρο του παλιού πυροβολίου της Βουλιαγμένης, όπου από την ίδια διεύθυνση αλλά με διαφορετικό μενού, λειτουργεί ένα ολιγοθέσιο, πιο επιτηδευμένο και αμπιγιέ εστιατόριο μόνο το βράδυ. Ν.Δ.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 18, Βούλα, Τ/ 210-96.70.913, Κόστος: περίπου 20- 25€/άτομο
Ανοιχτά 09.00- 01.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ10+1 στάσεις για φαγητό και ποτό στα Πετράλωνα10+1 στάσεις για φαγητό και ποτό στα Πετράλωνα

Ζάχος: Το σουβλάκι της Βουλιαγμένης

Ο Ζάχος στη Βουλιαγμένη είναι ο απόλυτος προορισμός για μετά το μπάνιο. Λειτουργεί εδώ και 42 χρόνια και η ποιότητά του παραμένει σταθερή, το σέρβις άψογο και το σουβλάκι γευστικό και λαχταριστό. Η ιστορία έχει ως έξης: Το καλοκαίρι του 1980, ο πατέρας του Χρήστου, του σημερινού ιδιοκτήτη, Γιώργος Γεωργάρας, κρεοπώλης στο επάγγελμα, ξεκίνησε να αναζητά έναν έμπειρο συνέταιρο για να ανοίξει κατάστημα εστίασης. Καθώς ζούσε στη Βάρη, είχε μεγαλώσει με τη νοοτροπία ότι ένα τέτοιο μαγαζί θα έπρεπε να είναι ταβέρνα τύπου «Βλάχικα». Εκείνος όμως ήθελε να διαφοροποιηθεί. Επίσης, διέκρινε ότι η περιοχή προσφερόταν για ένα στέκι που θα τραβούσε τον κόσμο που ήθελε να απολαύσει το φαγητό του μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Ο θείος του Χρήστου, Γιάννης Ζάχος, σερβιτόρος σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας και κάτοικος Βουλιαγμένης, έψαχνε κι εκείνος κάποιον με εμπειρία στην ψησταριά, ώστε να ανοίξει κι αυτός τη δική του επιχείρηση. Κάπως έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν το μαγαζί. Έχουν πάντα καλοψημένο χοιρινό γύρο, που σερβίρεται σε πίτα ή σε μερίδα, ζουμερά καλαμάκια, αλλά και νόστιμο μπιφτέκι γαλοπούλας για μια πιο λάιτ εκδοχή. Μ.Π.

Ερμού 1, Βουλιαγμένη, Κόστος: Περίπου 15€/άτομο, Τ/210-89.60.352, Καθημερινά 11.00-01.00.

Low budget

Εστιατόρια

Σουβλάκια

Βουλιαγμένη

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών