ΕΞΟΔΟΣ

Πού τρώμε κάτι στα γρήγορα πριν ή μετά το θερινό σινεμά στο κέντρο

Καλά και άγια τα ποπ κορν και τα νάτσος, αν όμως θέλεις να ενισχύσεις το... σενάριο με streed food ή μεζεδάκια, υπάρχουν αρκετές νοστιμιές σε κοντινή ακτίνα.

24.06.2022| Updated: 25.06.2022
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Πού τρώμε κάτι στα γρήγορα πριν ή μετά το θερινό σινεμά στο κέντρο

Δεν λέει καλοκαίρι στο κέντρο της Αθήνας χωρίς θερινό σινεμά. Έχουμε περάσει καλοκαίρια και καλοκαίρια σε ταράτσες κι αυλές με χαλικάκι, δίπλα σε γιασεμιά και βασιλικούς, κάτω από φωτισμένα παράθυρα και γείτονες που βλέπουν την ταινία από το μπαλκόνι, με τους θορύβους της πόλης να βάζουν μερικές έξτρα νότες στο σάουντρακ. Μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη κάτω από τον ουρανό δεν πιάνει μια μπροστά τους τους το ζάπιννγκ και το στρίμινγκ. Αν δεν έχετε όρεξη για ποπ κορν, νάτσος, πατατάκια, σοκολάτες κι όσα άλλα κρύβονται στο εκάστοτε αναψυκτήριο, πριν χαμηλώσουν τα φώτα ή αφού ξανανάψουν μπορείτε να κάνετε μια μικρή στάση για κάτι νόστιμο και σχετικά γρήγορο σε (περισσότερο ή λιγότερο) κοντινή απόσταση. Πολλά μπορούν να μπουν στο πλάνο: μπέργκερ, χοτ ντογκ και σάντουιτς, σουβλάκια, θαλασσινά ρολάκια, πεϊνιρλί, μεζεδάκια, γλυκά… Πάμε να δούμε πού μας περιμένει τι.

 

ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Smash ‘n bun: ψαγμένα μπέργκερ κι ένα ασυνήθιστο χοτ ντογκ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Smash’n Bun (@smashnbun)

Αυτό το ξεχωριστό μπεργκεράδικο, που κλείνει σε νόστιμο πατατοψωμάκι smashed μπιφτέκι (αν πεινάς παραπάνω το παίρνεις και διπλό) με ξεροψημένη «κρούστα» και μαλακό εσωτερικό αλλά και κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλεις να φας κάτι πριν ή μετά το θερινό στο Κολωνάκι. Στα τραπέζια του στο πεζοδρόμιο της Πατριάρχου Ιωακείμ, κυκλοφορούν εκείνο το ωραίο μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μανιτάρια σε κρέμα, βιολογικό τσένταρ και μαγιονέζα ψητού σκόρδου, το άλλο με το τηγανητό αυγό και τη μαρμελάδα κρεμμυδιού, εκείνο που συνδυάζει τραγανό τηγανητό κοτόπουλο και κίμτσι, που αν αγαπάς τις έντονες/καυτερούτσικες γεύσεις πολύ θα το εκτιμήσεις – εγώ έχω βάλει στο μάτι και το χοτ ντογκ με λουκάνικο από Waguy. Αν τώρα θέλεις (λέμε τώρα) να φας κάτι πιο ελαφρύ, μια σαλάτα με baby σπανάκι, φασολάκια ενταμάμε, κράνμπερι, καμένο κέιλ και αρωματική βινεγκρέτ με λέμονγκρας δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Α.Σ.

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι Τ/210-72.49.802. Καθημερινά: 13.00-00.00.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗρώδειο: Η συναυλία τελείωσε, πού τρώμε τώρα;Ηρώδειο: Η συναυλία τελείωσε, πού τρώμε τώρα;

Δεξαμενή για θερινό ή Δεξαμενη για μεζέδες; Και τα δύο!

Σπάνια θα το πετύχεις τόσο ήσυχο το καφενείο-ουζερί της πλατείας / φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Στα τραπέζια του κυκλοφορούν πολλών λογιών μεζέδες / φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Ένα από τα πιο παλιά καφενεία της Αθήνας σε μία από τις πιο όμορφες πλατείες της, λειτουργεί από το 1905 μέχρι σήμερα, με μια μικρή παύση τεσσάρων ετών. Εκεί σύχναζε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – υπάρχει φωτογραφία σε έναν τοίχο του μαγαζιού που το αποδεικνύει. Τη διεύθυνση έχει αναλάβει από το 2012 ο Νεκτάριος Νικολόπουλος. Στη Δεξαμενή, που λειτουργεί όλη την ημέρα τους καλοκαιρινούς μήνες κι έχει τραπεζάκια μόνο έξω, πηγαίνουμε για μεζέδες και μπιρίτσα. Μας αρέσει πολύ το ψητό χαλούμι, ο κρητικός ντάκος, οι πατάτες με αυγά και τα μπιφτεκάκια. Στο τέλος παίρνουμε πάντα χαλβά σιμιγδαλένιο με παγωτό. Ιδανικό σημείο για ένα γρήγορο βραδινό πριν ή μετά το φανταστικό θερινό σινεμά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Μ.Π.

Πλατεία Δεξαμενής, Τ/210-72.24.609. Καθημερινά: 10:00-2:00. 

 

 

ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Talking Breads: Τα ψωμιά λένε μπέργκερ (και εμείς ακούμε)

Περνώντας από το Talking Breads της Σπύρου Τρικούπη ακούμε τα «ψωμιά που μιλάνε» και κάνουμε στάση για μπέργκερ και σάντουιτς πρώτης τάξεως. Αν είστε του κλασικού, θα χαρείτε ένα τσίζμπεργκερ σε χειροποίητο, βουτυράτο μπριός. Το ωραίο μοσχαρίσιο μπιφτέκι συνοδεύεται από τσένταρ, ντομάτα, iceberg και λεπτοκομμένες πίκλες σε σωστές αναλογίες. Δοκιμάστε και το grilled cheese, μια τυρένια αμερικανιά με τσένταρ, μοτσαρέλα και παρμεζάνα που λιώνουν μέσα στο αφράτο μπριος, ή το σάντουιτς The Satay που συνδυάζει χοιρινό σούβλας, λάχανο, καρότο, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρο και σος satay. Για τις βραδινές υπογλυκαιμίες φτιάχνουν και τη δική τους παραλλαγή στο σιτσιλιάνικο brioche con gelato γεμίζοντας το δικό τους ψωμάκι με «μπιφτέκι» σοκολάτας γάλακτος, πραλίνα, λευκή σοκολάτα και σπιτική σαντιγί. Γ.Π.

Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια, Τ/211-18.39.731. Δευτέρα-Σάββατο: 17:00-01:30.

 

 

Guerilla Chef Burgers: Όταν δεν υπάρχει χρόνος για διλήμματα

Το μπέργκερ εδώ είναι ένα, με μονό ή διπλό μπιφτέκι / φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

«Να πάρω αυτό ή μήπως να έπαιρνα το άλλο;» ή «Αν εσύ πάρεις εκείνο, μήπως καλύτερα να αλλάξω την παραγγελία μου;». Όχι, όχι. Αν η ταινία αρχίζει και βιαζόμαστε, δεν είναι ώρα να μελετάμε καταλόγους και να μπερδευόμαστε. Στο Guerilla Chef Burgers η επιλογή είναι πανεύκολη γιατί το μενού περιλαμβάνει μονάχα ένα τσίζμπεργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί, κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα − λιτό, οικονομικό και μελετημένο. Αναφέρουμε μονάχα αν θέλουμε μονό ή διπλό μπιφτέκι και μέσα σε λίγα λεπτά το μασουλάμε συνοδεία αναψυκτικού ή μιας craft μπίρας. Γ.Π.

Σολωμού 33, Εξάρχεια, Τ/213-02.87.944. Καθημερινά: 12:00-00:00 (εκτός Δευτέρας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα εστιατόρια που βάζουν τις ελληνικές craft μπίρες στο παιχνίδιΤα εστιατόρια που βάζουν τις ελληνικές craft μπίρες στο παιχνίδι

Folia: Βοξ, Ριβιέρα και μετά… Αφγανιστάν!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Folia (@folia_restaurant)

Όταν η προβολή στο Βοξ ή στο Ριβιέρα τελειώνει, κάνουμε πάντα μια στάση για ένα γρήγορο γεύμα στο αγαπημένο μας αφγανικό μεζεδοπωλείο. Ο νεαρός ιδιοκτήτης Ρεζά Γκολάμι ετοιμάζει και σερβίρει λιχουδιές από την πατρίδα του. Μας αρέσει πολύ το ashak: ζύμη με γέμιση λαχανικών, σος γιαουρτιού, κόκκινες φακές, βασιλικό και φρέσκα αρωματικά. Δεν λέμε ποτέ όχι σto kabuli, παραδοσιακό αφγανικό ρύζι με αρνί, σταφίδες και καρότα. Η παραδοσιακή πίτα bulani, με γέμιση πατάτας και μπαχαρικά και τα μαν του, μικρές μπουκιές από ζύμη με γέμιση κοτόπουλο, σος γιαουρτιού και κόκκινες φακές κλείνoυν υπέροχα το δείπνο μας. Μ.Π.

Ανδρέα Μεταξά 9, Εξάρχεια, Τ/210-38.03.840. Δευτέρα-Σάββατο: 13.00-1.30, Κυριακή κλειστά.

 

 

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΘΗΣΕΙΟ, ΚΟΥΚΑΚΙ

Ραντεβού: Πριν ή μετά την προβολή στον Ζέφυρο

Το Ραντεβού είναι καλή ιδέα για ένα ούζο ή μπίρα με μεζέ μετά το σινεμά / φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη

Eίναι αρκετά τα πιατάκια που μπορούν να μπουν στη μέση/   φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη

Το Ραντεβού με τα ωραία μεζεδάκια είναι κλασικό πια σημείο συνάντησης για τις παρέες στα Πετράλωνα. Στο μενού βρίσκουμε πολλές ανατολίτικες γεύσεις, από φαλάφελ, χούμους και λιβανέζικη τυροσαλάτα μέχρι πικάντικο κοτόπουλο biryani ή ψητό καυτερό σουτζούκι, αλλά και πιο οικείες, όπως θράψαλο γιουβέτσι, ψητή πατάτα με γιαούρτι και αυγά με στάκα. Είτε πριν είτε μετά το θερινό σινεμά περάστε από την Πλατεία Μερκούρη, πιάστε τραπεζάκι και για ένα τσίπουρο, ένα ουζάκι ή μια μπίρα και τον πιο νόστιμο μεζέ. Μ.Π.

Καλλισθένους 85, Πλατεία Μερκούρη, Πετράλωνα, Τ/210-34.77.701. Καθημερινά: 12.00-2.00.

 

 

Τα νόστιμα «τσεπάκια» του Dirty Mάνη

Τα pita pockets τα προτείνουν σε διάφορες εκδοχές / φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Η μοντέρνα καντίνα τραβάει το βλέμμα

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ όποτε πάω στο Cine-Θησείον θέλω και βόλτα κάτω από την Ακρόπολη μετά. Αν έχετε διάθεση για σουλάτσο και κινηθείτε προς Μακρυγιάννη και Κουκάκι, μπορείτε κάλλιστα να κλείσετε τη βραδιά με μια στάση στην μοντέρνα καντίνα της ομάδας του ΜάνηΜάνη, που λόγω σχήματος και χρώματος ξεχωρίζει ανάμεσα στις πολυκατοικίες και τα μαγαζιά της Δημητρακοπούλου. Αν βιαστείτε λίγο, θα την προλάβετε λίγο πριν το κλείσιμο και λίγο αργότερα θα κρατάτε στο χέρι μια pita pocket «μανιάτικη», με σύγκλινο που ψήνεται στη σχάρα, πουρέ σύκου, λιαστή ντομάτα και αρωματικό τυρί βοτάνων ή μια άλλη, επίσης ωραία, με τρυφερή πανσέτα, τζίντζερ, οξύμελι, κόλιανδρο, λάχανο και τσάτνεϊ φρούτων. Εγώ ψηφίζω και τη μανιάτικης έμπνευσης τριπλέτα, με χοιρινό σουβλάκι, αφράτη τραβηχτή πίτα, σαν τηγανόψωμο, κεφαλοτύρι και αλάτι από το Ταίναρο. Α.Σ.

Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι. Τ/213-04.52.865. Καθημερινά: 1.30-11.30. Κυριακή κλειστά.

 

Diego: Πανηγύρι με street food

Το μπροστινό μπαρ με τη σιδερένια πρόσοψη θυμίζει καντίνα /φωτογραφία: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Ένα θεατράλε μαγαζί που μπλέκει τις υπαίθριες αγορές της Ασίας με αυτές της Νοτίου Αμερικής. Αντί να αντισταθεί στη ένταση και τα σούρτα φέρτα του Θησείου τα αγκαλιάζει και τα κάνει μέρος ενός μικρού πανηγυριού, με θέα την Ακρόπολη. Σκαλιστά ξύλινα τραπέζια και καφάσια, κρεμαστά φωτάκια, μια μπασκέτα για αυθόρμητα ματς, εξωτικά φυτά και συχνά ζωντανή μουσική συνθέτουν το σκηνικό στον πεζόδρομο του Diego. Η Ελένη Σαράντη και η Ηλέκτρα Ρίγκου εμπνέονται και εκείνες από τη λατινοαμερικάνικη και την ασιατική κουζίνα προσφέροντας ένα φιλόδοξο street μενού με έμφαση στα θαλασσινά. Θα δοκιμάσετε από χειροποίητα ρολά με τηγανητά καβούρια, dumplings και λουκουμάδες με χταπόδι μέχρι «στρείδια Bloody Mary». Οι εκπλήξεις είναι μέρος του προγράμματος. Τις προάλλες για παράδειγμα είχαν και dorilocos, το «παρανοϊκό» αλλά εθιστικό μεξικάνικο σνακ στο οποίο συσκευασμένα τσιπς τορτίγιας ενισχύονται με καυτερή σάλτσα, λάιμ, φυστίκια και ένα σωρό ακόμα γαρνιτούρες. Γ.Π.

Αδριανού 1, Θησείο, T/ 210-32.39.353. Δευτέρα-Πέμπτη:10:00-00:00, Παρασκευή-Σάββατο: 10:00-01:00, Κυριακή: 10:00-19:00.

 

ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Loco: Σεβίτσε, τάκος και φύγαμε

Με σύγχρονο μεξικάνικο χρώμα, το φαγητό στο Loco είναι νόστιμο και παιχνιδιάρικο

Ψηλοί πάγκοι, τραπέζια απλωμένα στον πεζόδρομο, μπόλικο χρώμα − το Loco είναι φτιαγμένο για γρήγορο, αλλά όχι πρόχειρο, φαγητό. Η τακερία-τεκιλερία βρίσκεται στη γωνία Καλαμιώτου και Σκουζέ, ανάμεσα στα λίγα υφασματάδικα που κρατάνε ακόμα και σερβίρει καθημερινά μεξικάνικο street food μεταφρασμένο από τον Αθηναγόρα Κωστάκο. Τα τάκος είναι πραγματικά νόστιμα (δοκιμάστε τα al pastor με χοιρινό iberico ή εκείνα με το προσεκτικά ψημένο strip loin) και τα κοκτέιλ που επιμελείται ο Νίκος Σουρμπάτης τα συνοδεύουν ιδανικά. Βγάζω το καπέλο και στα σεβίτσε, ιδιαίτερα εκείνο το καυτερό-ξινό-λαχταριστό με την τσιπούρα που είναι από τα ωραιότερα της Αθήνας σύμφωνα με…εε..εμένα! Γ.Π.

Kαλαμιώτου 15, Κέντρο, Τ/210-33.18.778, καθημερινά: 14:00-00:00.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚάντε τόπο για τις μπίρες των μικροζυθοποιώνΚάντε τόπο για τις μπίρες των μικροζυθοποιών

Po’ Boys: Λίγο «νότιο» BBQ δίνει χρώμα στη βραδιά

Το μπιφτέκι του Holy Cow σιγοκαπνίζεται και τελειώνει στον ξυλόφουρνο

Στο Po’Boys έχουν και μια δικιά τους lager σε βαρέλι

Είναι για… ταινία τα σοκάκια του Ψυρρή, αυτό το φύρδην μίγδην μαγαζιών, ντόπιων και τουριστών, που είναι τελικά η γοητεία του. Άμα σε φέρει ο δρόμος προς τα εκεί πριν ή μετά την προβολή, κάνε μια στάση στο Po’ Boys. H κουζίνα μένει ενεργή μέχρι αργά κι έχει προτάσεις κάθε λογής, με πρωταγωνιστές κρεατικά που σιγοψήνονται και σιγοκαπνίζονται στην κουζίνα φέρνοντας μέχρι εδώ το BBQ του αμερικάνικου Νότου. Αν δεν υποκύψεις στα σινεματικά νάτσος, μπορείς να τα χαρείς στα τραπέζια του σε ενισχυμένη βερσιόν,  με ξεψαχνισμένο χοιρινό, κορεάτικη μαγιονέζα, salsa fresca, γιαούρτι και sriracha. Και μετά είναι τα mac n cheese με τσένταρ και παρμεζάνα, τα σάντουιτς po’ boys (που του έδωσαν το όνομά του) και φυσικά τα μπέργκερ, έχουν ολόκληρη συλλογή − εγώ αγαπώ ιδιαίτερα το Holy Cow, με καπνιστό μπιφτέκι, τσένταρ, κρέμα παρμεζάνας, λευκή BBQ sauce, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες, iceberg και ρόκα. Άμα πάρεις και μια-δυο μπίρες από το ψυγείο (θα βρεις καμιά τριανταριά ντόπιες craft) μπορεί να μείνεις να συζητάς την ταινία (και ό,τι άλλο) μέχρι να κλείσουν. Α.Σ.

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, Τ/210-32.34.672, καθημερινά: 13.00-1.00.

 

 

Granello: Πίτσα και σινεμά= <3

Διπλωμένα στη μέση τρώγονται τα κομμάτια από την πίτσα του Granello με τη μαλακή, ζουμερή ζύμη και το φουσκωτό «στεφάνι» με τα σκασίματα και τα καψαλίσματα − αποτέλεσμα του ψησίματος στον ξυλόφουρνο. Φτιάχνεται με φυσική προζύμη και ακολουθεί τα ναπολιτάνικα πρότυπα. Εκτός από τη Μαργαρίτα με μοτσαρέλα fior di latte, σάλτσα ντομάτας San Marzano και φρέσκο βασιλικό, ξεχωρίζουμε την Piccante με πικάντικο σαλάμι και μέλι με τσίλι και την Imola με λεπτοκομμένη πατάτα, μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα και καπνιστή πανσέτα. Διαθέσιμες σε πακετάκι ή σερβιρισμένες στα λίγα τραπέζια του πεζοδρομίου. Γ.Π.

Περικλέους 18, Σύνταγμα, Τ/210-32.26.542, Δευτέρα-Σάββατο: 13:00-00:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο όπου θέλουμε να πάμε όλους τους ξένους φίλους μαςΤο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο όπου θέλουμε να πάμε όλους τους ξένους φίλους μας

Feyrouz: για street food που μοσχομυρίζει Ανατολή

feyrouz
Λαχματζούν φτιάχνουν με κιμά, φτιάχνουν όμως και με λαχανικά / φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη

Είτε από το σπίτι ξεκινήσεις, είτε μετά τη δουλειά, αν το πετύχεις στο δρόμο για το σινεμά θα σε δελεάσει με τα τυλιχτά λαχματζούνια του −όπως τα λένε οι ίδιοι− και τα πεϊνιρλί του και το ποπ κορν… θα πάει περίπατο. Το street food που φτιάχνει η κυρία Ελένη-Φεϊρούζ στο μικρό μαγαζάκι που διατηρεί με τους δυο της γιους στη συμβολή Καρόρη και Αγάθωνος (το οποίο έχει και μια γλυκιά εκδοχή ακριβώς απέναντι) δεν χρειάζεται συστάσεις. Όσοι το ξέρουν, ξέρουν ότι όλα είναι προσεγμένα και χειροποίητα. Ξέρουν κι ότι κλείνει στις δέκα το βράδυ, οπότε αν το προτιμήσουν θα είναι νωρίς. Στα αγαπημένα μας, το πεϊνιρλί με τον κρασάτο κόκορα με τη μοτσαρέλα κι εκείνο με τη ζύμη ολικής άλεσης που κλείνει μέσα του φρέσκα φασολάκια ψημένα με φέτα, σουμάκ και άγριο θυμάρι. Α.Σ.

Αγάθωνος 2 και Καρόρη 23, Μοναστηράκι. Τ/213-03.18.060. Καθημερινά: 12.00-22.00, Κυριακή κλειστά

 

 

Hoocut: Το προσεγμένο σουβλάκι του κέντρου ετοιμάζεται για… part two

Εδώ μπορείς να πάρεις και πατάτες με ψιλοκομμένο χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο ή προβατίνα

Η ομάδα των Cookoovaya, Basegrill, Travolta και Γκαστόνε έχει τη δική της άποψη για το ελληνικό «πρόχειρο» φαγητό. Τα Παρασκευοσάββατα που το Hoocut μένει ανοιχτό πιο αργά, μπορείτε να έρθετε και μετά το σινεμά, να πιάσετε ένα από τα μεταλλικά τραπεζάκια που στήνει στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία Aγία Ειρήνης και να πάρετε κάποιο από τα τυλιχτά τους, πάντα σε χειροποίητη πίτα, από χοιρινό και κοτόπουλο, μέχρι βοδινό, προβατίνα και… καλαμαράκια, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και τα πολύ ωραία λουκάνικα μαύρου χοίρου με ντομάτα, κρεμμύδι, μουστάρδα, τζατζίκι, καυτερή σάλτσα και πάπρικα. Άμα πεινάτε κομμάτι παραπάνω, βάζετε στη σέντρα ντολμαδάκια, χούμους, τυροκαυτερή, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα ή μια σαλάτα με ντοματίνια, τσαλαφούτι και χαρουποπαξίμαδα. Σε λίγο όλα αυτά θα τα βρίσκουμε και στη Νέα Σμύρνη, και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από ένα θερινό σινεμά: θα ανοίξει ακριβώς απέναντι από το Φιλίπ στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Α.Σ.

Πλατεία Αγ. Ειρήνης 9, Αθήνα, Τ/210- 32.40.026. Κυριακή-Πέμπτη: 12.00–23.30, Παρασκευή-Σάββατο: 12.00-1.00.

 

Thess Bao: Το bao bun με τα πολλά πρόσωπα

Το Τhess Bao έπιασε πόστο σ’ ένα σημείο του κέντρου που αγαπάει ιδιαίτερα το φαγητό του δρόμου

Στην ερώτηση «τι μπορείς να κλείσεις σε ένα ψωμάκι ατμού;» αυτό το κατάστημα που μοντάρει στοιχεία από διάφορα street food του πλανήτη κι ελληνικές σπεσιαλιτέ έχει πολλές πιθανές απαντήσεις. Τα bao buns του θεσσαλονικιού Thess Βao, που ήρθε σχετικά πρόσφατα στην Αθήνα, είναι αφράτα, μαλακά, αλλά λίγο πιο ψωμένια, πιο κυψελωτά. Κι οι γεμίσεις κρύβουν ποικίλες εκπλήξεις. Η πανσέτα με αγγούρι κίμτσι και φρέσκο κρεμμύδι, με μια πλούσια σε γεύση καπνιστή μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο είναι best seller (και δικαίως), σημειώστε όμως και τις τραγανές «γαρίδες China Town», τους κολοκυθοκεφτέδες, το χοντ ντογκ με λουκάνικο Τζουμαγιάς που το σερβίρουν με coleslaw και κέτσαπ με πιπεριά Φλωρίνης, τα διάφορα μπέργκερ (συν ένα ημέρας), όλα κλεισμένα σε αχνιστό ψωμάκι. Πάρτε και μια Fritz-Cola ή μια μπίρα από το ψυγείο και βάλτε στη μέση τις γαλλικές baby πατάτες που τις αχνίζουν, τις τσακίζουν ακανόνιστα και τις συνοδεύουν με διάφορες σάλτσες κι άλλες νοστιμιές − δύσκολο να τους αντισταθείς. Α.Σ.

Περικλέους 30-32, Τ/210-32.14.717. Παρασκευή: Κυριακή-Πέμπτη 12:00-1:00, Παρασκευή-Σάββατο:12:30-2:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγαύη μόνο: Τα στέκια της τεκίλας και του μεσκάλΑγαύη μόνο: Τα στέκια της τεκίλας και του μεσκάλ

Poncho Tacos: Στον Μεξικάνο της Καρύτση

Οι quesadillas του Poncho

Τις τορτίγιες τις φτιάχνουν μόνοι τους κάθε πρωί αλέθοντας καλαμπόκι με την παραδοσιακή διαδικασία. Έπειτα η σούβλα ξεκινάει να γυρίζει και ο Μεξικανός Poncho Alvarez παρέα με τον Έλληνα συνέταιρό του ετοιμάζουν τάκος al pastor (με χοιρινό αργοψημένο στην κάθετη σούβλα), όπως στην πατρίδα. Σερβίρονται σε χάρτινο πιατάκι και τρώγονται στα όρθια. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, ζητήστε τη σπιτική σάλτσα cabron. Θα βρείτε και χορτοφαγικά τάκος με μανιτάρια, χορταστικές quesadillas με πουρέ από μαύρα φασόλια αλλά και χειροποίητα αναψυκτικά με ιβίσκο ή ταμάρινδο. Γ.Π.

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 10, Αθήνα, T/210-33.17.538, Τρίτη-Πέμπτη: 13.00–22.00, Παρασκευή-Σάββατο: 13:00-01:00.

 

Λευτέρης ο Πολίτης και by night

Δεν χρειάζεται να γράψουμε ύμνους για αυτό το σουβλάκι με τις ιδανικές αναλογίες, την old school κρεατένια γεύση απ’ το πολίτικο μπιφτέκι, το αλατάκι και το καυτερό πιπέρι που «τσιμπάνε» όσο πρέπει, ούτε για εκείνο το ζουμί από την ντομάτα και το λιπάκι που νιώθεις σε κάθε μπουκιά -ειδικά προς το τέλος- αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο δεν μουσκεύει την αφράτη πίτα για να τη χαλάσει. Τα «λουκουμάκια» του Λευτέρη είναι θρυλικά. Τα νέα είναι ότι εδώ και λίγους μήνες το νέο κατάστημα που άνοιξε στη Ρόμβης προσφέρει το μεγαλειώδες street food μέχρι αργά το βράδυ. Γ.Π.

Ρόμβης 18, T/ 210-33.10.030, Δευτέρα-Παρασκευή: 12.00-23.00, Σάββατο: 12.00–19.00, Κυριακή κλειστά.

 

Poké Hawaiwan Sushi & Sando Athens: Για κίμτσι και τσουκούνε

φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Τι και αν πρέπει να διανύσουμε μια κάποια απόσταση από το πιο κοντινό θερινό για να απολαύσουμε τις νοστιμιές του Poké, αξίζει. Οι ιδιοκτήτες του Γιάννης Μπινιάρης, Γιάννης Κανδυλίδης και Κωνσταντίνος Γιαννούτας εμπνέονται από το ομώνυμο διάσημο πιάτο της Χαβάης και συνθέτουν διαφορετικά bowls με βάση το κολλώδες ρύζι, με ώμο ψάρι ή γαρίδες, φρούτα και ποικιλία από συνοδευτικά και καρυκεύματα. O Γιάννης Κανδυλίδης ξεκίνησε πρόσφατα ένα νέο project, το Sando Athens. Ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το αφράτο και ζουμερο ιαπωνικό σάντουιτς στην Αθήνα. Σύντομα θα ανοίξουν και δεύτερο κατάστημα στο Κουκάκι. Πριν την προβολή λοιπόν, δεν παραλείπουμε ποτέ να σταματήσουμε για ένα pork tsukune and kimchi sando, ένα sando με αφράτο μπιφτέκι, με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά και ginger, χειροποίητο tonkatsu chutney με καπνιστό bacon και κορεάτικο λάχανο kimchi, το τρώμε εκεί ή το παίρνουμε μαζί μας στο σινεμά. Μ.Π.

Πετράκη 7, Τ/210-32.26.653. Καθημερινά: 13.00-11.00

 

 

 

 

 

 

 

Low budget

Pizza

Street food

Σουβλάκια

Αθήνα

Εξάρχεια

Θησείο

Κολωνάκι

Κουκάκι

Πετράλωνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών