ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρεατόπιτα, η σπεσιαλιτέ της ΚεφαλονιάςΚρεατόπιτα, η σπεσιαλιτέ της Κεφαλονιάς
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη γέμιση

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πίτα από ψαρονέφρι, αρχικά χτυπάμε το ψαρονέφρι για να μαλακώσει και το κόβουμε σε ροδέλες των 2 εκ. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε ροδέλα στη μέση.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει, ρίχνουμε το ψαρονέφρι. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να ροδίζει προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όσο βασιλικό επιθυμούμε. Όταν το ψαρονέφρι μαλακώσει και είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνουμε με ξύδι βαλσάμικο και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το βάζουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  3. Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα, πιο βαθιά από αυτή του ψαρονέφρι, ρίχνουμε λίγο λάδι και αφού ζεσταθεί, βάζουμε τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τα καρότα αρχικά σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν σε χαμηλή. Αν χρειάζονται περισσότερο υγρά, προσθέτουμε στην πορεία λάδι ή νερό. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις λιαστές ντομάτες, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν και είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε ξύδι βαλσάμικο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  4. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη. Βάζουμε στο μέσο της ζύμης, κάθετα το ψαρονέφρι με τα κρεμμύδια και από πάνω, απλώνουμε τα λαχανικά. Είναι πολύ σημαντικό και το ψαρονέφρι και τα λαχανικά να έχουν κρυώσει αρκετά για να μην λιώνει η ζύμη. Αφού βάλουμε όλα τα λαχανικά, διπλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα φακέλου.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με ελάχιστο γάλα και με ένα πινέλο περνάμε τη ζύμη, για να ροδίσει όμορφα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Στη συνέχεια, το τρυπάμε ελαφρά κατά μήκος με ένα πιρούνι, ώστε να ψηθεί μέσα ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190o C, στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή, δεν ανοίγουμε τον φούρνο γιατί δεν θα φουσκώσει η πίτα.

Μυστικά

Επειδή είναι πολύ πιθανό να περισσέψουν αρκετά από τα λαχανικά, μπορείτε να βράσετε άγριο και καστανό ρύζι και να το αναμίξετε με τα λαχανικά. Αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για την ψαρονεφρόπιτα.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών