Η κολοκύθα έχει λεπτό άρωμα και φινετσάτη γλύκα, γι’ αυτό και είναι ιδανική τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές παρασκευές. Ο ευπροσάρμοστος χαρακτήρας της επιτρέπει να την αρωματίσουμε με μεσογειακά μυρωδικά ή να της δώσουμε ανατολίτικη χροιά με διάφορα μπαχαρικά. Ταιριάζει τέλεια με δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό, λουίζα και καυκαλήθρες ενώ συνδυάζεται θαυμάσια με κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο, που όμως τονίζουν τον γλυκό της χαρακτήρα. Αν τη χρησιμοποιήσουμε σε αλμυρές πίτες, θα χρειαστεί να την κοντράρουμε με δυνατά υλικά, όπως σκόρδο, χυμό λεμονιού, ξίδι ή πελτέ. Λίγο τζίντζερ ή κάρι της δίνουν εξωτική χροιά, ενώ λίγη γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα απογειώνει τη γεύση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκύθα: 29 συνταγές με το πιο γιορτινό και ευέλικτο λαχανικόΚολοκύθα: 29 συνταγές με το πιο γιορτινό και ευέλικτο λαχανικό

Δείτε εδώ 10 συνταγές για κολοκυθόπιτα:

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών