1 ώρα και 30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 1 μεγάλο στρογγυλό ταψί

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Για την γέμιση

  1. Ξεκινάμε με την γέμιση και τρίβουμε την κολοκύθα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τη ρίχνουμε σε μεγάλο σουρωτήρι, την αλατίζουμε, την τρίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλει τα υγρά της και την αφήνουμε για 30 λεπτά, για να στραγγίξει καλά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα.
  3. Στύβουμε καλά με τα χέρια μας την τριμμένη κολοκύθα και τη ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, ένα ένα τα αυγά, το γαλοτύρι, τη φέτα και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. (Δεν αλατίζουμε, γιατί είναι ήδη αλατισμένη η κολοκύθα και η φέτα αλμυρή.)

Για τα φύλλα και την πίτα

  1. Συνεχίζουμε για τα φύλλα και την πίτα φύλλα και πίτα και αναποδογυρίζουμε το πιο μεγάλο στρογγυλό ταψί που έχουμε (το πιο μεγάλο που χωράει ο φούρνος μας, ιδανικά διαμέτρου 50 εκ.) ή τη λαμαρίνα του φούρνου, έτσι ώστε το άνοιγμα να είναι προς τα κάτω, λαδώνουμε την επιφάνεια αυτή και τοποθετούμε εκεί το ένα φύλλο.
  2. Ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς και να γίνει τραγανό.
  3. Προσέχουμε να μην καεί.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, για συνολικά 3 φύλλα, και τα κρατάμε στην άκρη.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών