Το ψητό της Κυριακής δεν είναι απλό φαγητό, είναι ολόκληρη γιορτή. Από τη μυρωδιά του που μας μαζεύει γύρω απ’ το τραπέζι μέχρι τη νοστιμιά του που τη θυμόμαστε όλη την εβδομάδα. Ροδοψημένα κοτόπουλα, τραγανές πανσέτες, αρνάκι-λουκούμι με άκρουλες που κριτσανίζουν, μπουτάκια με χρυσή κρούστα – πώς να το κάνουμε, αυτό το «κρατς» κάνει τη διαφορά! Και το να «τσακωνόμαστε» για την τραγανή πετσούλα είναι μία από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες ολόκληρου του Σαββατοκύριακου.
Τα ροδοψημένα αλλά ταυτόχρονα ζουμερά κρεατικά έχουν τα μυστικά τους, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε εδώ τις αγαπημένες μας 15 συνταγές που μας βοηθάνε κάθε φορά να πετύχουμε το ιδανικό φουρνιστό που κάνει «θόρυβο». Φανταστείτε ζεστά ταψιά με χοιρινά κότσια, μελωμένα και εύκολα, αρνάκι στις κληματόβεργες ή στη γάστρα, σπάλες σιγοψημένες και χοιρινές πανσέτες με κρούστα που σπάει σαν γυαλί. Με τέτοια φαγητά το κυριακάτικο τραπέζι θα μας μείνει αξέχαστο.