10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, σε ένα µπολ βάζουµε τα δαµάσκηνα µε το κρασί και τα αφήνουµε να µουλιάσουν για 5 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουµε και κρατάµε κρασί και δαµάσκηνα στην άκρη.
  3. Παράλληλα, σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι µε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το ψαρονέφρι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να ροδίσει.
  4. Το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και το αφήνουµε σε µια πιατέλα. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουµε το κρεµµύδι για περίπου 2 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει ελαφρώς.
  5. Ρίχνουµε το κρασί, αφήνουµε 2-3 λεπτά να εξατµιστεί το αλκοόλ και προσθέτουµε αλατοπίπερο, 280 ml νερό, τη δάφνη και το θυµάρι και µαγειρεύουµε για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Αφαιρούµε τη δάφνη, ρίχνουµε την κρέµα γάλακτος και τα δαµάσκηνα και µαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να πήξει ελαφρώς.
  7. Ξαναβάζουµε το ψαρονέφρι στη σάλτσα και µαγειρεύουµε για άλλα 2-3 λεπτά ή µέχρι να ψηθεί το χοιρινό ψαρονέφρι όπως µας αρέσει.

Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Συνταγές με Χοιρινό

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών