Η σούπα «τουρλού» των Ιταλών σε μια εύκολη εκδοχή, χωρίς φασόλια.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Μετά προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο σοτάροντας το καθένα για 1 λεπτό προτού προσθέτουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τις πατάτες, την ντομάτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις. Μετά προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να «δέσει» κάπως η σούπα. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ή συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή γιαούρτι στο πλάι. Επίσης, ταιριάζει να προσθέσουμε κρουτόν.
  2. Συμβουλές
  3. Στη σούπα αυτή μπορούμε να βάλουμε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο την άνοιξη), σπανάκι ή άλλα χόρτα, κολοκυθάκι (στην εποχή του) κ.λπ.
  4. Μια πιο κλασική (και πιο χρονοβόρα) εκδοχή της σούπας περιλαμβάνει ψιλά φασόλια: τα μουλιάζουμε για ένα 8ωρο, τα βράζουμε και όταν είναι μαλακά (να μην έχουν λιώσει) βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφού όμως τα σοτάρουμε ελαφρώς. Επίσης, αντί για πατάτες βάζουμε κάποιο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας μόνο που το βάζουμε στη σούπα τα τελευταία λεπτά, όση ώρα θέλει να γίνει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών