ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜινεστρόνε, η ιταλική φασολάδα, λίγο διαφορετικήΜινεστρόνε, η ιταλική φασολάδα, λίγο διαφορετική
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε εύκολη μινεστρόνε του χειμώνα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  3. Μετά, προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο σοτάροντας το καθένα για 1 λεπτό προτού προσθέτουμε το επόμενο.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες, τη ντομάτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις.
  5. Έπειτα, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να «δέσει» κάπως η σούπα.
  6. Σερβίρουμε, τη μινεστρόνε, στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ή συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή γιαούρτι στο πλάι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και κρουτόν.

Μυστικά

  • Στη σούπα αυτή μπορούμε να βάλουμε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο την άνοιξη), σπανάκι ή άλλα χόρτα, κολοκυθάκι (στην εποχή του) κ.λπ.
  • Μια πιο κλασική (και πιο χρονοβόρα) εκδοχή της σούπας περιλαμβάνει ψιλά φασόλια: τα μουλιάζουμε για ένα 8ωρο, τα βράζουμε και όταν είναι μαλακά (να μην έχουν λιώσει) βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφού όμως τα σοτάρουμε ελαφρώς.
  • Επίσης, αντί για πατάτες βάζουμε κάποιο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας μόνο που το βάζουμε στη σούπα τα τελευταία λεπτά, όση ώρα θέλει να γίνει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών