20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε εύκολη μινεστρόνε του χειμώνα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Μετά, προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο σοτάροντας το καθένα για 1 λεπτό προτού προσθέτουμε το επόμενο.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τη ντομάτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις.
- Έπειτα, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να «δέσει» κάπως η σούπα.
- Σερβίρουμε, τη μινεστρόνε, στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ή συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή γιαούρτι στο πλάι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και κρουτόν.
Μυστικά
- Στη σούπα αυτή μπορούμε να βάλουμε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο την άνοιξη), σπανάκι ή άλλα χόρτα, κολοκυθάκι (στην εποχή του) κ.λπ.
- Μια πιο κλασική (και πιο χρονοβόρα) εκδοχή της σούπας περιλαμβάνει ψιλά φασόλια: τα μουλιάζουμε για ένα 8ωρο, τα βράζουμε και όταν είναι μαλακά (να μην έχουν λιώσει) βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφού όμως τα σοτάρουμε ελαφρώς.
- Επίσης, αντί για πατάτες βάζουμε κάποιο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας μόνο που το βάζουμε στη σούπα τα τελευταία λεπτά, όση ώρα θέλει να γίνει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.