ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαλοπούλα γεμιστή με ψιλοκομμένο χοιρινό και ξερά φρούταΓαλοπούλα γεμιστή με ψιλοκομμένο χοιρινό και ξερά φρούτα
45' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη γαλοπούλα γεμιστή, ξεκινάμε βάζοντας στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το μπέικον. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Προσθέτετε τον κιμά, το κουκουνάρι, τα κάστανα αφού πρώτα τα έχετε βράσει και κόψει σε κομματάκια, το ψωμί του τόστ σε κομματάκια και τα ζυμώνετε όλα μαζί.
  3. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και γεμίζετε τη γαλοπούλα. Πασπαλίζετε τη γαλοπούλα με αλάτι, πιπέρι και την αλείφετε με μουστάρδα.
  4. Τη βάζετε στο ταψί, προσθέτετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και 2 φλιτζάνια τσαγιού κρασί και ψήνετε για 2 ½ ώρες περίπου.
  5. Σε κατσαρολάκι βάζετε 1 φλιτζάνι τσαγιού από τον ζωμό της γαλοπούλας και διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Προσθέτετε το κόκκινο κρασί και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στην έτοιμη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα ή 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ροκφόρ ή 1 φλιτζάνι τσαγιού μανιτάρια σοταρισμένα ή 1 φλιτζάνι τσαγιού πουρέ κάστανο.
  6. Μπορείτε να σερβίρετε τη γαλοπούλα σας με γλυκοπατάτες.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλοπούλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών