«Μακαρονάδες του κερατά» λένε στην Ιταλία όσες, παρά την εξαίσια νοστιμιά τους, χρειάζονται πολύ λίγο χρόνο για να γίνουν, αφήνοντας χρόνο στη σύζυγο να… δράσει εξωσυζυγικά. Απλούστατη, θεσπέσια pasta, που έχει φυσικά τα μυστικά της.

15' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο απ’ ό,τι λέει η συσκευασία, για να είμαστε σίγουροι ότι θα βγουν al dente.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι βάζουμε στο τέλος, κατόπιν δοκιμής, γιατί ο τόνος, η παρμεζάνα και η κάππαρη είναι αλμυρά υλικά).
  3. Λιώνουμε καλά τον τόνο με το πιρούνι και δουλεύουμε έντονα το μείγμα: θέλουμε να γίνει σαν σφιχτή πάστα.
  4. Έτσι, θα κολλήσει καλύτερα πάνω στα ζυμαρικά.
  5. Σουρώνουμε τα ριγκατόνι και τα ανακατεύουμε όπως είναι ζεστά με το μείγμα.
  6. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  7. Η μακαρονάδα τρώγεται ζεστή ή χλιαρή, αλλά τη δοκιμάσαμε σε θερμοκρασία δωματίου και ήταν έξοχη!
  8. Το λίγο βούτυρο που περιέχει δίνει τη νοστιμιά του και, επίσης, βοηθά στο να κολλήσει καλύτερα η πάστα τόνου στα ζυμαρικά.
  9. Ο σεφ στόλισε τη μακαρονάδα με λίγη ντομάτα κονφί.
  10. Εμείς μπορούμε να δοκιμάσουμε, αν θέλουμε, με λίγο πελτέ δουλεμένο με λίγο λάδι, αλατοπίπερο και θυμάρι – 1 κουτ.
  11. γλυκού σε κάθε μερίδα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών