10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κέικ με γλυκό κρασί και ελαιόλαδο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη άχνη με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή σε μια βαθιά φόρμα του κέικ με τρύπα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά το κέικ (τρυπάμε στο κέντρο και αν το μαχαίρι βγαίνει λερωμένο, ψήνουμε λίγο ακόμα).
- Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας, το βγάζουμε, περιμένουμε 10 λεπτά, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μυστικά
Μπορούμε να μουλιάσουμε τις σταφίδες για 10 λεπτά σε ζεστό νερό ή σε χυμό πορτοκαλιού, για να είναι πιο μαλακές και αφράτες, ή στο γλυκό κρασί της συνταγής.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 138.