10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κέικ με γλυκό κρασί και ελαιόλαδο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη άχνη με έναν αυγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή σε μια βαθιά φόρμα του κέικ με τρύπα.
  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
  6. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά το κέικ (τρυπάμε στο κέντρο και αν το μαχαίρι βγαίνει λερωμένο, ψήνουμε λίγο ακόμα).
  7. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας, το βγάζουμε, περιμένουμε 10 λεπτά, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μυστικά

Μπορούμε να μουλιάσουμε τις σταφίδες για 10 λεπτά σε ζεστό νερό ή σε χυμό πορτοκαλιού, για να είναι πιο μαλακές και αφράτες, ή στο γλυκό κρασί της συνταγής.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 138.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών