ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθάκια ψητά με βλίτα και λαδολέμονο δυόσμουΚολοκυθάκια ψητά με βλίτα και λαδολέμονο δυόσμου
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα κολοκυθάκια με σάλτσα γιαουρτιού ξεκινάμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. και στη συνέχεια σε μικρούς κύβους.
  2. Τους ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, για να μαριναριστούν και να βγάλουν τα κολοκυθάκια τα υγρά τους.
  4. Τα στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, όπου την αφήνουμε για 1 ώρα, σκεπασμένη, μέχρι να κρυώσει.
  5. Την αδειάζουμε σε καθαρό μπολ, γαρνίρουμε με τις ελιές και τη σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι κρύα.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τα κολοκυθάκια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη (αντί να τα κόψουμε σε κύβους), αλλά θα πρέπει να στύψουμε καλά το τρίμμα πριν το αναμείξουμε με τα υπόλοιπα υλικά, για να απομακρύνουμε τα υγρά.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών