ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιτάρια πορτομπέλο ψητά με τυριά και βασιλικόΜανιτάρια πορτομπέλο ψητά με τυριά και βασιλικό
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μανιτάρια με πράσα και γλυκοπατάτες σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και το κρεμμύδι και το πράσο για 5-6 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και 400 ml νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και την μαντζουράνα και σερβίρουμε.
  6. Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια και γραβιέρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών