
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μανιτάρια με πράσα και γλυκοπατάτες σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και το κρεμμύδι και το πράσο για 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και 400 ml νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και την μαντζουράνα και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια και γραβιέρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.