ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαυρομάτικα με ντοματίνια και σπανάκι στην κατσαρόλαΜαυρομάτικα με ντοματίνια και σπανάκι στην κατσαρόλα

«Το φθινόπωρο, αφού μάζευαν τα σταφύλια και κλάδευαν τα αμπέλια, έπαιρνε η μαμά μου τις κληματσίδες, τις έβαζε πάνω στη φωτιά και με αυτές έφτιαχνε χόβολη για να ψήσει τις πιπεριές. Έτσι έψηναν και τις μελιτζάνες για τη μελιτζανοσαλάτα. Μπόλικος άνηθος για να είναι μυρωδάτο το φαγητό, λάδι μπορείτε να βάλετε και περισσότερο».

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μαυρομάτικα με πιπεριές ξεκινάμε στρώνοντας τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τις πιπεριές ολόκληρες.
  2. Τις ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι η φλούδα τους να αρχίσει να μαυρίζει και να βγάζει φουσκάλες. Αποσύρουμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να τις ξεφλουδίσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Παράλληλα, βάζουμε τα μαυρομάτικα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσουν. Τα βράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή όσο χρειάζονται για να γίνουν όσο τρυφερά μας αρέσουν.
  4. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι.
  5. Προσθέτουμε τα φασόλια, τις πιπεριές, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  6. Σερβίρουμε ζεστά τα μαυρομάτικα με πιπεριές.

Μια Νεμέα ή ένα Merlot.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών