30' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για το μοσχάρι φρικασέ με αβοκαντολέμονο, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, να ροδίσει.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε νερό να καλύψει τα υλικά κατά 1 εκ., αφήνουμε να πάρουν βράση και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα μαρούλια, τον μάραθο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε 1 κουτάλα από το ζουμί στον πολυκόφτη, προσθέτουμε το αβοκάντο, τον δυόσμο, το τζίντζερ, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί λεία σάλτσα.
  6. Περιχύνουμε το φαγητό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  7. Πασπαλίζουμε, το μοσχάρι φρικασέ με αβοκαντολέμονο, με το μπούκοβο και το φιστίκι και σερβίρουμε.

Ανοίγουμε ένα Chardonnay.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών