30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: για 6 μπέργκερΓια τα μπιφτέκια
Για τη μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης
Διαδικασία
Μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης
- Για το μπέργκερ φραγκοσυριανό, χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Τα αδειάζουμε σε ένα τηγάνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή μαρμελάδα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
Μπιφτέκια
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το λουκάνικο, το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε 6 μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή όσο μας αρέσει.
Μπέργκερ
- Όπως είναι ζεστά τα μπιφτέκια, τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε, σε δόσεις, τα αυγά μάτια.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφουμε στην πλευρά της ψίχας με το βούτυρο.
- Τα ζεσταίνουμε στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά.
- Τα αλείφουμε με λίγη από τη μαρμελάδα, βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί, τη ρόκα, τις φέτες ντομάτας και τα τηγανητά αυγά.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλείνουμε.