30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: για 6 μπέργκερ

Για τα μπιφτέκια

Για τη μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης

Διαδικασία

Μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης

  1. Για το μπέργκερ φραγκοσυριανό, χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Τα αδειάζουμε σε ένα τηγάνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή μαρμελάδα.
  3. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Μπιφτέκια

  1. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το λουκάνικο, το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε 6 μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή όσο μας αρέσει.

Μπέργκερ

  1. Όπως είναι ζεστά τα μπιφτέκια, τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε, σε δόσεις, τα αυγά μάτια.
  3. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφουμε στην πλευρά της ψίχας με το βούτυρο.
  4. Τα ζεσταίνουμε στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά.
  5. Τα αλείφουμε με λίγη από τη μαρμελάδα, βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί, τη ρόκα, τις φέτες ντομάτας και τα τηγανητά αυγά.
  6. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλείνουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών