ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρόκολο με ραπανάκια, σάλτσα φέτας και μαυροκούκιΜπρόκολο με ραπανάκια, σάλτσα φέτας και μαυροκούκι
10' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την μπεσαμέλ

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μπρόκολο με εύκολη μπεσαμέλ και καπνιστό τυρί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  2. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μπρόκολα και τα βράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
  4. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα αυγά με το αλεύρι και το γάλα και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύουμε.
  7. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπρόκολα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και να σφίξει η κρέμα.
  8. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά το φαγητό να ξεκουραστεί και να γίνει ελαφρώς χλιαρό.

Στο ποτήρι μας: Ένα Σαββατιανό!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών