ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασόλια γάστρας, σιγοψημένα και κάπως εξωτικάΦασόλια γάστρας, σιγοψημένα και κάπως εξωτικά
20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα φασόλια στη γάστρα με λαχανικά, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα φασόλια και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν για αργότερα.
  2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά, εκτός από την ντομάτα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα. Όταν η ντομάτα βγάλει τα υγρά της, ενώνουμε τα λαχανικά με τα φασόλια στη γάστρα, συμπληρώνουμε λίγο από το νερό των φασολιών, προσθέτουμε δάφνη, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ (προαιρετικά) και ψήνουμε στους 180°C για 1 με 1 ½ ώρα περίπου. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε το άλλο μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.
  4. Ταιριάζουν με παστά ψάρια, αλλαντικά, αλλά και με τρίμμα αυγοτάραχου.

Μυστικά

Ο Αντώνης Ψάλτης είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Ήταν ένα μικρό καράβι" στην Τήνο.

Σκουρόχρωμα ελληνικά ροζέ, κόκκινες μπίρες, Merlot, Μανδηλαριά.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών