Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Αντώνης Ψάλτης μαγειρεύει φασόλια στη γάστρα με λαχανικά.

20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4-5 μερίδες

* Ο Αντώνης Ψάλτης είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Ήταν ένα μικρό καράβι" στην Τήνο.

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν για αργότερα.
  2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά, εκτός από την ντομάτα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα. Όταν η ντομάτα βγάλει τα υγρά της, ενώνουμε τα λαχανικά με τα φασόλια στη γάστρα, συμπληρώνουμε λίγο από το νερό των φασολιών, προσθέτουμε δάφνη, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ (προαιρετικά) και ψήνουμε στους 180°C για 1 με 1 ½ ώρα περίπου. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε το άλλο μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.
  3. Ταιριάζουν με παστά ψάρια, αλλαντικά, αλλά και με τρίμμα αυγοτάραχου.
  4. Στο ποτήρι μας: Σκουρόχρωμα ελληνικά ροζέ, κόκκινες μπίρες, Merlot, Μανδηλαριά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών