30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Για το λαδολέμονο
Για το ρύζι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ρύζι με σπαράγγια, σολομό και λαδολέμονο, ξεκινάμε προσθέτοντας ελάχιστο από το σησαμέλαιο στον σολομό και στις κορυφές από τα σπαράγγια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ στον φούρνο. Τα σπαράγγια για 2 λεπτά και τον σολομό για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Λαδολέμονο
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τον χυμό λεμόνι με το αλάτι, το πιπέρι και την μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε το αβοκάντο μαζί με τα ντοματίνια, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ρύζι
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τις βάσεις από τα σπαράγγια για 4-5 λεπτά.Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό μέρος) και το τσίλι. Συνεχίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το μαυροκούκι, το ρύζι και λίγο αλάτι. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο σησαμέλαιο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρουμε το ρύζι σε πιάτο, τοποθετούμε τον σολομό και τα σπαράγγια, και τέλος αρκετό από το αρωματικό λαδολέμονο με το αβοκάντο.
Μυστικά
Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ο executive chef στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George.
Αφρώδη λευκά ξηρά κρασιά από Ντεμπίνα ή Ξινόμαυρο, Chardonnay, Sauvignon, Ασύρτικα χωρίς βαρέλι από περασμένες σοδειές.