ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβιθάδα με σπανάκι και χωριάτικα λουκάνικαΡεβυθάδα με σπανάκι και χωριάτικα λουκάνικα
15' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
1' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 46'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για την καραμανλίδικη ρεβυθάδα με παστουρμά ξεκινάμε και σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβύθια, 2 λίτρα νερό και το μισό ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 1 1⁄2-2 ώρες ή μέχρι τα ρεβύθια να μαλακώσουν, χωρίς να διαλυθούν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα τύπου πλασοτέ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση, για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της ντομάτας.
  5. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον παστουρμά και ρίχνουμε τα ρεβύθια.
  6. Ανακατεύουμε, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σουμάκ και πιπέρι.
  7. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο παστουρμά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Ρετσίνα για να αντέξει τον παστουρμά ή τσίπουρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών