ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαρμελάδα κυδώνιΜαρμελάδα κυδώνι
10' προετοιμασία
2 ώρες βράσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σιρόπι κυδωνιού, αρχικά, πλένουμε τα κυδώνια πολύ καλά και τα τεμαχίζουμε σε κύβους, χωρίς να τα καθαρίσουμε από τη φλούδα και τα κουκούτσια τους.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).
  3. Προσθέτουμε τους κύβους του κυδωνιού και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 1 - 2 ώρες (ανάλογα με το πόσο σκληρά είναι τα κυδώνια), μέχρι να διαλυθούν.
  4. Στραγγίζουμε πολύ καλά σε τουλπάνι και πιέζουμε ώστε να πάρουμε όλα τα υγρά.
  5. Αφήνουμε το σιρόπι κυδωνιού να κρυώσει εντελώς, για περίπου 1 ώρα, και κατόπιν γεμίζουμε βάζα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών