10'
προετοιμασία
2 ώρες βράσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: Για περίπου 1 λίτροΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε σιρόπι κυδωνιού, αρχικά, πλένουμε τα κυδώνια πολύ καλά και τα τεμαχίζουμε σε κύβους, χωρίς να τα καθαρίσουμε από τη φλούδα και τα κουκούτσια τους.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).
- Προσθέτουμε τους κύβους του κυδωνιού και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 1 - 2 ώρες (ανάλογα με το πόσο σκληρά είναι τα κυδώνια), μέχρι να διαλυθούν.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά σε τουλπάνι και πιέζουμε ώστε να πάρουμε όλα τα υγρά.
- Αφήνουμε το σιρόπι κυδωνιού να κρυώσει εντελώς, για περίπου 1 ώρα, και κατόπιν γεμίζουμε βάζα.