ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα – ταρτάκι με κρέμα μαστίχας και φρούτα εποχήςΤάρτα – ταρτάκι με κρέμα μαστίχας και φρούτα εποχής
40' προετοιμασία
40' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη τάρτα πορτοκάλι με ανθότυρο και πικρή σοκολάτα, ξεκινάμε με τη ζύμη.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα με υφή σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα και η ζύμη να γίνει μια μπάλα.
  4. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο στρογγυλό, διαμέτρου περίπου 28 εκ. Βουτυρώνουμε το εσωτερικό μιας ταρτιέρας διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε εκεί το φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Βάζουμε τη ζύμη να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γέμιση

  1. Σε ένα μικρό μπολ μουσκεύουμε τις σταφίδες στο ρούμι και 1 κουτ. σούπας χλιαρό νερό, για 30 λεπτά, και μετά τις στραγγίζουμε καλά.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το ανθότυρο, το ξύσμα των πορτοκαλιών, την άχνη, τον χυμό και ελάχιστο αλάτι.
  3. Ενσωματώνουμε σταδιακά τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα, και προσθέτουμε τις στραγγισμένες σταφίδες και την κουβερτούρα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στην κρύα βάση τάρτας και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
  5. Ψήνουμε την τάρτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
  6. Τη σερβίρουμε χλιαρή ή όταν κρυώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών