10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε νηστίσιμες τηγανίτες, ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ.
  2. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να προκύψει ένας χυλός μέτριας πυκνότητας. Αν βγαίνει σφιχτός προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό• αν είναι πολύ αραιός ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  3. Βάζουμε ένα αντικολλητικό σκεύος να ζεσταθεί πολύ καλά σε μέτρια φωτιά μαζί με το λάδι, το οποίο μπορούμε και να παραλείψουμε, αν θέλουμε οι τηγανίτες να είναι πιο ελαφριές.
  4. Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο αντικολλητικό σκεύος.
  5. Ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά. Ενδιαμέσως γυρίζουμε τις τηγανίτες ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  6. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι και καρύδια ή μέλι και κανέλα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή λιωμένη κουβερτούρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 1.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών