ΒΡΑΒΕΙΑ

Αθόρυβα αλλά δημιουργικά

Το Κέντρο Λαογραφικής Ερεύνης της Ακαδημίας Αθηνών διεξάγει σημαντική επιστημονική έρευνα, μεταξύ άλλων, στον τομέα που αφορά τον «Γαστρονόμο», των τροφίμων και της μαγειρικής.

11.06.2014
Φωτογραφία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ

Το Κέντρο Λαογραφικής Ερεύνης της Ακαδημίας Αθηνών διεξάγει σημαντική επιστημονική έρευνα, μεταξύ άλλων, στον τομέα που αφορά τον «Γαστρονόμο», των τροφίμων και της μαγειρικής.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε το 1918 από τον «πατέρα» της επιστήμης της Λαογραφίας στην Ελλάδα, Νικόλαο Πολίτη και έχει σκοπό την περισυλλογή και δημοσίευση λαογραφικής ύλης.

Η σημερινή επίτιμη διευθύντρια, Αικατερίνη Καμηλάκη – Πολυμέρου, στα 40 χρόνια που υπηρέτησε το ίδρυμα, έδωσε έμφαση στον τομέα των τροφίμων. Γίνονται αποστολές ανά την Ελλάδα και καταγράφονται προϊόντα, τεχνικές μαγειρικής και εδέσματα.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκδίδονται και αποτελούν έργα αναφοράς στην ελληνική και τη διεθνή βιβλιογραφία. Το Κέντρο είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη του εθνικού καταλόγου της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς από πλευράς Ελλάδος στην UNESCO.

Τις εκδόσεις του Κέντρου Λαογραφικής Ερεύνης βρίσκουμε στο κτίριο του κέντρου, Ηπίτου 3, Πλάκα, 210-36.64.751.

Το βραβείο απένειμε η ποιήτρια και ακαδημαϊκός κ. Κική Δημουλά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών