ΒΡΑΒΕΙΑ 2014

Ψάρια από τον… Ταΰγετο

Τα καπνιστά ψάρια της εταιρείας G-Fish έχουν την ποιότητα των κρυστάλλινων νερών μέσα στα οποία μεγαλώνουν και μια σπάνια νοστιμιά.

16.06.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
Ψάρια από τον… Ταΰγετο

Τα καπνιστά ψάρια της εταιρείας G-Fish έχουν την ποιότητα των κρυστάλλινων νερών μέσα στα οποία μεγαλώνουν και μια σπάνια νοστιμιά.

Στο Καστόρειο Λακωνίας, ένα πανέμορφο χωριό στους πρόποδες του Ταϋγέτου, βρίσκεται το ιχθυοτροφείο του Γιάννη Γεροντίδη. Την ιδέα της επιχείρησης την είχε ο Μιχάλης, πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη. Ανήσυχο πνεύμα και εφευρετικός, σκέφτηκε να «εκμεταλλευθεί» τις πηγές του Αγίου Μάμαντος, με τα πεντακάθαρα κρύα νερά που χύνονται μέσα στο κτήμα μέσω ενός μικρού καταρράκτη.


Την εφευρετικότητά του την κληρονόμησε ο γιος του, Γιάννης, σημερινός ιδιοκτήτης της G-Fish. Εκτός από τις πέστροφες που εξέτρεφε ο πατέρας του, προσέθεσε και σολομό και οξύρρυγχο, ψάρια «βόρεια» που δεν εθεωρείτο δυνατό να εκτραφούν στην Ελλάδα. Και όμως, κάτι τα καθαρά νερά, κάτι οι αυστηρά βιολογικές τροφές, τα ψάρια… έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Και όταν η αγορά δεν ήθελε περισσότερα καπνιστά, το R&D (research&development) του… Γιάννη έκανε το θαύμα του. Τα έντυσε με σάλτσες, τα έφτιαξε πατέ και αλείμματα και τα έριξε στην αγορά.

Αυτό το εξαιρετικό προϊόν και αυτήν την εφευρετικότητα, να μεγαλώνεις βιολογικά ψάρια στο βουνό και οξύρρυγχο στον Ταΰγετο, βράβευσε την Τετάρτη ο «Γαστρονόμος».

Τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκουμε στο κατάστημά της στη Σπάρτη, Γκορτσολόγου 111 και σε περισσότερα από 50 σημεία πώλησης στην Αθήνα. Τηλ. G-Fish 27310-26.164. Ιστοσελίδα: www.g-fish.gr.


Το βραβείο απένειμε η κ. Μαρία Δαμανάκη, επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βραβεία 2015

Βραβεία 2013

Βραβεία 2012

Βραβεία 2011

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών