ΒΡΑΒΕΙΑ 2014

The real thing

Στην Καρυά, ψηλά στα αργίτικα βουνά, φτιάχνεται από τον Θεοδόση Μαυρόγιαννη και τους γιους του αυθεντικό πρόβειο γιαούρτι με μοναδική γεύση.

16.06.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
The real thing

Στην Καρυά, ψηλά στα αργίτικα βουνά, φτιάχνεται από τον Θεοδόση Μαυρόγιαννη και τους γιους του αυθεντικό πρόβειο γιαούρτι με μοναδική γεύση.

Το αληθινό ελληνικό γιαούρτι. Το προϊόν μας, που έχει κερδίσει την αναγνώριση των διεθνών σεφ. Κάθε φορά που μια συνταγή περιέχει γιαούρτι διευκρινίζουν: greek yoghurt. Γι’ αυτό το προϊόν μιλάμε, αυτό το προϊόν βραβεύσαμε. Πρόβειο, χωρίς συντηρητικά, βελτιωτικά και πρόσθετα, με πετσούλα και γεύση θεϊκή.

Οι σεφ του «Γαστρονόμου» ξεχώρισαν το γιαούρτι «Καρυάς» ανάμεσα σε άλλα εξαιρετικά γιαούρτια και του έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Λογικό, αφού το γάλα από το οποίο παράγεται έρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στα βουνά. Αλλο γάλα θα δώσει το ζώο που τρέφεται με χόρτα του βουνού και άλλο αυτό που τρέφεται με σόγια. Αλλο γιαούρτι συνεπώς.


Τυροκόμος και μάστορας του γιαουρτιού, ο παραγωγός του, ο Θεοδόσης Μαυρόγιαννης, δούλεψε για χρόνια σε διάφορες μονάδες της περιοχής και το 2008 ξεκίνησε στα ορεινά του Αργους, στο χωριό Καρυά, την ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση. Σιγά σιγά, με πολλή προσωπική εργασία από τον ίδιο και τους τέσσερις γιους του, χωρίς επιδοτήσεις, έφτιαξαν με τα χέρια τους το μικρό τυροκομείο. Μικρό, αλλά θαυματουργό.

Τα γαλακτοκομικά «Καρυάς» τα βρίσκουμε στα δύο δικά τους καταστήματα: στο Αργος, Tσόκρη 2, τηλ. 27510-22.461, και στην Αθήνα, Μυσίας 37, Βύρωνας, τηλ. 213-04.09.474.


Το βραβείο απένειμαν οι κ. Χρήστος και Κυριάκος Κωσταρέλλος του ομώνυμου τυροκομείου.

Βραβεία 2015

Βραβεία 2013

Βραβεία 2012

Βραβεία 2011

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών