ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPolpette al sugo κεφτεδάκια κοκκινιστάΚεφτεδάκια κοκκινιστά της Νάπολης (Polpette al sugo)

 

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα κεφτεδάκια

Διαδικασία

  1. Για τα τέλεια κεφτεδάκια, ξεκινάμε ζυμώνοντας σε ένα μεγάλο μπολ καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα ελαφρώς.
  2. Πλάθουμε περίπου 12-14 κεφτεδάκια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια προσεκτικά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  3. Αλατίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και προσθέτουμε το κρασί και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, 250 ml νερό, αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Αραδιάζουμε από πάνω τα κεφτεδάκια, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τη μαντζουράνα.

Διαλέξτε ένα κόκκινο ξηρό κρασί της αρεσκείας σας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών