ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιουβέτσι με αρνί και μπαχάριΓιουβέτσι με αρνί και μπαχάρι
20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνί με μαραθόριζες, αρχικά αλατίζουμε το αρνί.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και 100 ml νερό.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το αρνί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
  6. Ρίχνουμε τη μαραθόριζα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και η μαραθόριζα.
  7. Ρίχνουμε τα φυλλαράκια του μάραθου που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε το αρνί με τις μαραθόριζες.

Μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ασκόλυμπρους αντί για μαραθόριζες. Σε αυτή την περίπτωση θα παραλείψουμε το κρασί και το σκόρδο και θα προσθέσουμε άνηθο. Οι ασκόλυμπροι είναι αγαπημένο χορταρικό της κρητικής κουζίνας. Βρώσιμα μέρη είναι: οι βλαστοί, τα φύλλα (πριν βγάλουν αγκάθια και οι ρίζες τους). Μαγειρεύονται βραστοί, με αυγολέμονο, με κρέας, σαλιγκάρια και ομελέτες, ενώ οι ρίζες τους γίνονται τουρσί. Τους βρίσκουμε κατόπιν παραγγελίας σε ενημερωμένα μανάβικα ή καταστήματα κρητικών προϊόντων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μάραθος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών