ΕΞΟΔΟΣ

The Brunchers: Το νέο, καθαρόαιμο μπραντσάδικο στου Ψυρρή

Στη θέση του παλιού Cosa Nostra βρίσκεται πλέον το The Brunchers, που ειδικεύεται σε κλασικά αλλά και πιο δημιουργικά πιάτα για τεμπέλικα πρωινά.

01.06.2022| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφίες: Περικλής Μεράκος
The Brunchers: Το νέο, καθαρόαιμο μπραντσάδικο στου Ψυρρή

Εκτός από την ταινία των early ‘10s, The Brunchers λέγεται και το μαγαζί που άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες στου Ψυρρή, στη θέση του ιταλικού εστιατορίου Cosa Nostra, το οποίο άφησε το δικό του ιδιαίτερο στίγμα στη γειτονιά. Εδώ ειδικεύονται στο brunch, με έναν κατάλογο που περιλαμβάνει αρκετά κλασικά αλλά και πιο δημιουργικά πιάτα –αυγά σε πολλές παρασκευές, pancakes, μπολ με φρούτα, γιαούρτια, γκρανόλα κ.α.-, καθώς και μερικά κοκτέιλ. Ανοίγουν στις 8 το πρωί και κλείνουν στις 4 το απόγευμα, την ώρα που θα ολοκληρωνόταν ακόμα ένα αργό brunch.

Η θέση

Στον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας, από τα «ευνοημένα» σημεία της περιοχής, χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα δίπλα, με κόσμο να περνάει συνεχώς, όχι όμως και τη λαοθάλασσα που πλημμυρίζει άλλα σημεία της γειτονιάς. Απέχει λίγα βήματα από την Ερμού και το μετρό του Μοναστηρακίου, καταφέρνει ωστόσο να «αναπνέει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι νέοι μεζέδες του Σερσέ λα Φαμ είναι μια ωραία βόλτα στην ΕλλάδαΟι νέοι μεζέδες του Σερσέ λα Φαμ είναι μια ωραία βόλτα στην Ελλάδα

Η ατμόσφαιρα

Ο χαμηλός φωτισμός και η α λα Sopranos διακόσμηση του Cosa Nostra έχουν αντικατασταθεί από φωτεινά χρώματα και μερικά ποπ διακοσμητικά, όμως πολλά από τα στοιχεία του παλιού ιταλικού έχουν διατηρηθεί. Στο αρχοντικό ψηλοτάβανο κτίσμα με τη χειροποίητη οροφή και τα ασπρόμαυρα πλακάκια στο πάτωμα θα διακρίνετε ακόμα την ξυλοεπένδυση, το μαρμάρινο μπαρ και τα vintage αντικείμενα. Μια μεγάλη μπανανιά απ’ έξω και γλάστρες με εξωτικά φυτά μέσα ελαφραίνουν την ατμόσφαιρα. Θα καθίσετε στα τραπέζια του ισογείου, στο «μπαλκόνι» του πρώτου ορόφου ή στα καθίσματα στον πεζόδρομο, πλάι στην εν λόγω μπανανιά, ενώ ανάμεσα στους πελάτες θα δείτε και πολλούς τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία.

Το φαγητό

Το μενού, που έχει επιμεληθεί ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης, διαθέτει μπόλικες παρασκευές με αυγά – από κλασικές, όπως benedict με μπέικον, παστράμι ή καπνιστό σολομό, και ομελέτες μέχρι πιο δημιουργικές προτάσεις, σαν το κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με χοιρινό λουκάνικο Μυκόνου και συνοδευόμενο από κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας και δύο αυγά ποσέ. Μάθαμε ότι η φέτα και οι γραβιέρες, οι ελιές και το ανθόμελο έρχονται από την ιδιαίτερη πατρίδα ενός εκ των ιδιοκτητών, την Αμφιλοχία. Δοκιμάσαμε τα κλασικά αυγά benedict που έφτασαν στο τραπέζι μας σωστά ποσαρισμένα πάνω σε english muffin, μαζί με τραγανό μπέικον και καπνιστή γαλοπούλα. Πετυχημένη ήταν και η λεμονάτη Hollandaise – ίσως όμως να την προτιμούσαμε χωρίς τη μικρή δόση μουστάρδας που είχε. Τα αυγά ποσέ μέσα σε αβοκάντο είναι ένα Instagram friendly πιάτο, στο οποίο τα δύο μισά του καρπού γεμίζονται με μια ελαφρώς πικάντικη κρέμα αβοκάντο με λάιμ και φέτα. Στη θέση του κουκουτσιού μπαίνουν δύο αυγά ποσέ, ενώ το φρυγανισμένο ψωμί που τα συνοδεύει ευνοεί τις βούτες. Από τον κατάλογο δεν λείπουν και οι vegan προτάσεις: φρουτοσαλάτες, γιαούρτια αμυγδάλου ή καρύδας και energy bowls με σπόρους, καρπούς και φρούτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVibo: Στο μικρό μπιστρό στη Γλυφάδα για κρασί και τσιμπολόγημαVibo: Στο μικρό μπιστρό στη Γλυφάδα για κρασί και τσιμπολόγημα

Για τους πολύ πεινασμένους ή για τους late brunchers διαθέτουν και πιο μεσημεριανά πιάτα, όπως το κλάσικ club sandwich και τα tex mex τάκος με κοτόπουλο, κρέμα αβοκάντο, μαριναρισμένη ντομάτα, τριμμένα λαχανικά και τσένταρ. Μερικές πίτσες, μακαρονάδες και δύο burgers συμπληρώνουν τον κατάλογο του φαγητού, ενώ υπάρχει και ειδικό μενού για παιδιά. Όσο για τα κοκτέιλ, όπως το ελαφρύ και ισορροπημένο Aperol spritz που δοκιμάσαμε, έχουν την υπογραφή της κοντινής Cava Νέκταρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ Στοά Φιξ της Γωγώς Δελογιάννη πάει ταράτσα για το καλοκαίριΗ Στοά Φιξ της Γωγώς Δελογιάννη πάει ταράτσα για το καλοκαίρι ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού πάμε για brunch στη ΓλυφάδαΠού πάμε για brunch στη Γλυφάδα

The Brunchers

Αγίας Θέκλας 5, Ψυρρή
  • Τηλέφωνο: Τ/ 697-25.36.303
  • Ωράριο: Δευτέρα- Παρασκευή 08:00-16:00, Σάββατο & Κυριακή 08:00-05:00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Αθήνα

Ψυρρή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών