ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο κοκκινιστό με κρασί, κρεμμύδια και λαχανικάΚοτόπουλο κοκκινιστό με κρασί, κρεμμύδια και λαχανικά
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κοκκινιστό φιλέτο κοτόπουλου με παπαρδέλες, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε μέσα στο σουρωτήρι με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι.
  3. Εν τω μεταξύ, αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σ’ ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές (για περίπου 4 λεπτά).
  4. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ, αφήνουμε τα σκόρδα μέσα στο τηγάνι και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
  5. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και όταν αρχίσει να δένει, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τα υγρά που θα έχει αφήσει στο μπολ και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά ακόμα, πάντα σε δυνατή φωτιά.
  6. Ρίχνουμε τις παπαρδέλες και τον βασιλικό και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Το κοκκινιστό κοτοπουλάκι αγαπάει τα ροζέ κρασιά από αγιωργίτικο και το συνοδεύει εκεί και ο δυόσμος. Αν ακολουθήσετε την εκδοχή με τον βασιλικό, στραφείτε καλύτερα σ’ ένα Chardonnay χωρίς βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών