ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες κοτόπουλου με αρωματική σάλτσα γιαουρτιούΚεφτέδες κοτόπουλου με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού

«Τη συνταγή της γιαγιάς μου για τους φανταστικούς κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας την ξέρω κι εγώ, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, η Ίλένια την ξέρει καλύτερα από μένα. Τώρα που την έφτιαξα μαζί της, θυμήθηκα κι εγώ κάποια στοιχεία που μου έλειπαν. Η γιαγιά μου χρησιμοποιούσε βρεγμένη την ψίχα από το ψωμί και την έστυβε, αντί για τη φρυγανιά που βάζουμε εμείς τώρα, γιατί είναι λίγο δύσκολο να βρούμε εκείνο το χωριάτικο φανταστικό ψωμί που είχαμε στη νότια Ίταλία», λέει η Δωροθέα για τους κεφτέδες με σάλτσα που έφτιαχνε η γιαγιά τους.

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τους κεφτέδες

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε τις polpetta con il sugo della nonna Dorotea ξεκινάμε ανακατεύοντας σε μπολ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας και πλάθουμε μικρούς κεφτέδες βάρους περίπου 20 γρ. ο καθένας, ώστε να μαγειρευτούν γρήγορα.

Σάλτσα

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια (χωρίς να τα αλευρώσουμε) για μερικά λεπτά από όλες τις μεριές. Δεν τα τηγανίζουμε, θέλουμε απλώς να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
  2. Προσθέτουμε την πασάτα, το νερό, τον βασιλικό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε προσεκτικά τη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι οι κεφτέδες να γίνουν και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε, για να μη διαλυθούν τα κεφτεδάκια, απλώς σείουμε μερικές φορές την κατσαρόλα.

Ανοίξτε ένα Ξινόμαυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών