ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠρασινάδες με ζεστό κατσικίσιο τυρί, ρόδι και σάλτσα καρύδιΠρασινάδες με ζεστό κατσικίσιο τυρί, ρόδι και σάλτσα καρύδι
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πράσινη σαλάτα, με μυρωδικά, κάστανα και ρόδι, αρχικά, ψιλοκόβουμε τα τρυφερά κοτσάνια από τις καυκαλήθρες, το μαϊντανό και τα μυρώνια. Τα φύλλα τους τα κρατάμε ολόκληρα.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά (χυμοί πορτοκαλιού και λεμονιού, μέλι, λάδι, τζίντζερ και μουστάρδα) στο μούλτι μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Σαλάτα

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, το μαρούλι, τα κοτσανάκια από τα μυρωδικά, τα φύλλα από τις καυκαλήθρες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μισή σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, να «πέσει» λίγο το σπανάκι.
  2. Προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα, τα υπόλοιπα αρωματικά (μυρώνια, μαϊντανός, δυόσμος), το ξινόμηλο, τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα που περίσσεψε, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε σε μία ή δύο πιατέλες.
  3. Σκορπίζουμε από πάνω τα κάστανα και το ρόδι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε την πράσινη σαλάτα, με μυρωδικά, κάστανα και ρόδι, αμέσως.

Μυστικά

Καλό θα ήταν να παραγγείλουμε στον μανάβη μας λίγες μέρες πριν, τα μυρωδικά και τις πρασινάδες που θα χρειαστούμε, γιατί υπάρχει περίπτωση να μη τα βρείτε όλα.

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών