ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγκινάρες γεμιστές με γαρίδεςΑγκινάρες γεμιστές με γαρίδες

Η Αντωνία Ζάρπα είναι η μαγείρισσα και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Θαλασσάκι στην Τήνο.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σπανάκι

Για τις αγκινάρες

Διαδικασία

Σπανάκι

  1. Για να φτιάξουμε τις αγκινάρες γεμιστές, ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σπανάκι, αχνίζουμε το σπανάκι σε κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι, μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον αρακά και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του. 
  2. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε ελάχιστα να κρυώσει και προσθέτουμε την φέτα και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.

Αγκινάρες

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και τον χυμό από το λεμόνι. Μόλις καθαρίσουμε και κόψουμε τις αγκινάρες τις βάζουμε μέσα στο μπολ. 
  2. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε και το λάδι που έχει περισσέψει από το τηγάνι.

Μια ξανθιά μπίρα lager, pilsner ή IPA, ούζο, ξηρά αφρώδη.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών