ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜους σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιούΜους σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού
20' προετοιμασία
3 ώρες και 20' αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά

Τεμάχια: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μους γάλακτος με πορτοκάλι, αρχικά τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε πολύ καλά τα 350 γρ. από την κρέμα γάλακτος μαζί με την πορτοκαλόφλουδα.
  3. Προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  4. Αφαιρούμε τη φλούδα.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  6. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (200 γρ.) μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  7. Την αδειάζουμε στο κρύο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
  8. Μοιράζουμε σε ποτήρια κολονάτα.
  9. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 24.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών