ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόσουπα κρέμα με ρύζι και καλαμπόκιΚοτόσουπα κρέμα με ρύζι και καλαμπόκι
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε corn chowder, αρχικά βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να ξεπαγώσει και να στεγνώσει από τα υγρά που θα βγάλει.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το κρεμμύδι, το σέλερι και τις δάφνες και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν τα υλικά, για 4-5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την πολέντα και κάνουμε 2-3 καλά ανακατέματα.
  5. Ρίχνουμε το καρότο και τον ζωμό και, όταν, κοχλάσει έντονα το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζει απαλά.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  7. Πετάμε τις δάφνες και τα κομμάτια του καρότου.
  8. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και βράζουμε για 5 λεπτά επιπλέον.
  9. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή με το ραβδομπλέντερ - μπορούμε να αφήσουμε τα υλικά χοντρολιωμένα ή να την κάνουμε βελούδινη κρέμα (για πιο λείο αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να τη σουρώσουμε).
  10. Αν δεν είναι όσο θέλουμε πηχτή, την βράζουμε λίγο ακόμη.
  11. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  12. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
  13. Συνοδεύουμε, τη corn chowder, με σκορδάτα κρουτόν και καρεδάκια μπέικον ροδισμένα στο τηγάνι.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών