ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ με σπανάκι, μυζήθρα και λιναρόσπορουςΚέικ με σπανάκι, μυζήθρα και λιναρόσπορους
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Διαδικασία

  1. Για το αλμυρό κεικ ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν, τη μαντζουράνα και λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  5. Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (προτιμότερο αντικολλητική) και τη γεμίζουμε με το μείγμα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά.
  7. Ελέγχουμε αν έγινε βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι στο κέικ: αν βγει στεγνό, χωρίς υπολείμματα υγρής ζύμης, είναι έτοιμο. Διαφορετικά, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.
  8. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα για περίπου 5-10 λεπτά.
  9. Μετά το ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε σε μια σχάρα με ποδαράκια όπου το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει, προτού το κόψουμε σε φέτες.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών